668. Valkenburg 13,2 km

668. Valkenburg 13,2 km
Tijdens deze heuvelachtige wandeling, klimt u omhoog naar Groeve Meertens en de Bergse Heide. Dan maakt u een mooie lus door het natuurgebied Langen Akker. Na een leuk rondje door Groeve Blom wandelt u over een mooi plateau naar Sibbe waar u eventueel iets kunt drinken bij café Aan de Kirk. De terugweg gaat over een rustige panoramische weg naar de rand van Valkenburg waar u de steenkolenmijn kunt bezoeken. Via een mooi hol pad komt u weer bij het begin. Onderweg staan voldoende zitbanken.

 

Brasserie Bij de Blokbreker

Cauberg 2

6301 BT  Valkenburg

Tel: 06-51967374

info@bijdeblokbreker.nl

https://www.bijdeblokbreker.nl

Welkom bij brasserie de Blokbreker, gelegen in het levendige stadje Valkenburg a/d Geul. Kom genieten van het bourgondische leven en de Limburgse Gastvrijheid. De unieke locatie van onze brasserie aan de voet van de Cauberg, bevindt zich pal naast de ingang van het ondergrondse labyrinth met een dikke 70 km aan gangenstelsel, de gemeentegrot.

Als natuurliefhebber en sportieveling  bieden wij wandelingen aan door de Limburgse heuvels, waarbij u kunt genieten van een overheerlijke “moderne knapzak” lunch. Bent u onderweg op uw mountainbike of racefiets, dan heeft u bij onze geruime parkeermogelijkheden voor uw fiets en kunt u zich op ons zonnige terras voorbereiden op de klim naar de top van de beruchte Cauberg, die bekend is uit vele wielersportparcouren.

Bij ons start wandeling 668 en 972 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur

Dinsdag gesloten.