850. Mesch 12,9 km

850. Mesch 12,9 km
Tijdens deze heuvelachtige en grensoverschrijdende wandeling, wandelt u over een gemakkelijk pad naar de Voerstreek en loopt u door een prachtig hol pad naar het Hoogbos. U klimt omhoog naar de buurtschap Libeek en dan daalt u via een mooi bospad af naar de rand van het Savelsbos. Hier ligt eetcafé De Bosrand voor een pauze. De terugweg gaat omhoog door het mooie gebied van de Zeven Heuvelen, naar een uitkijktoren met rondom een prachtig uitzicht. Via leuke graspaadjes en een holle weg komt u weer bij de Laethof met prachtig terras. De wandeling biedt mooie uitzichten op de heuvels en de Voerstreek. Onderweg staan enkele zitbanken. Doe bij voorkeur een lange broek aan in de zomer.

 

Hoeve de Laethof

Langstraat 3

6245 KK Mesch – Eijsden.

Tel: 043-4091215

info@delaethof.nl

https://delaethof.nl

De Laethof is een typisch Limburgse Carré-Boerderij daterend uit 1721, waarvan u het authentieke karakter nog steeds kunt ervaren. Zodra u de binnenhof binnen loopt voelt u zich meteen op uw gemak op het gezellige terras en in de hoeve proeft u nog de sfeer van een oude hoeve.

Voor en na de inspanning kunt u bij Carré-Hoeve “De Laethof” terecht voor de welverdiende ontspanning. Geniet op het sfeervolle terras middenin de carré (op de intieme cour), in De Serre of in onze gezellige Hoeve. Een aangeklede heerlijk dampende kop koffie, al dan niet begeleid door een lekker stuk échte Limburgse vlaai. Proef het bourgondische leven achter een koel glas streekpils, een Belgisch of Nederlands Trappistenbier, een zalig glas lokale of zonnige wijn.

Misschien loopt u graag “verloren” door de omgeving, maar mocht u toch geleid willen worden, dan geven wij u graag een wandeling mee zodat u telkens alle moois dat onze omgeving te bieden heeft kunt ervaren. Bij ons start wandeling 850 en 1446 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Ma & di gesloten
Wo t/m Zo 10:30 – 18:00.