913. Hoensbroek 9,8 km – 7,2 km

913. Hoensbroek 9,8 km - 7,2 km
Tijdens deze afwisselende wandeling met in het eerste gedeelte enkele hellingen wandelt u over goed aangelegde voetpaadjes door het natuurgebied De Koumenberg naar een mooie uitkijkheuvel. Dan passeert u enkele fraaie vijvers en komt u in Hoensbroek. U loopt tussen de Caumerbeek en de Nieuwe Caumerbeek door en dan komt u bij het prachtige Kasteel Hoensbroek dat u van dichtbij kunt bewonderen. Het laatste stukje loopt u door een dierenpark en langs de Caumerbeek terug naar het café. Neem voor onderweg zelf drinken mee, bij het café is van alles verkrijgbaar. Onderweg staan genoeg zitbanken. U kunt de route inkorten tot 7,2 km. U kunt de route verlengen met 1,5 km door een leuk rondje om de Droomvijver te lopen, aanrader! Let op de openingstijden, doe de wandeling bij voorkeur in het weekend of start door de week om 16.00 uur.

 

Huize De Hommert

Hommerterweg 127

6431 ET  Hoensbroek

Tel:046-4428571  M: 0640714338

http://hommert.vakantieverblijf-nederland.nl/

Welkom bij HUIZE ‘de HOMMERT’ In het mooie Limburgsche heuvelland. Regio Parkstad Limburg is de winnaar in de categorie BESTE REISBESTEMMING ter WERELD Het internationale World Travel & Tourism Counsil WTTC is een wereldwijde autoriteit op het gebied van reizen en toerisme. Voor het eerst wint Nederland een award van wereldformaat, Nou, Parkstad Limburg in de pocket Huize ‘de Hommert is gevestigd in Parkstad Limburg.
OSCAR award ontvangen op 8 april 2016 in Dallas.

Groot woonhuis bj. 1930 met 5 ruime tweepersoons slaapkamers op 1e en 2e etage, badkamer met 2e toilet, ruime living en eetkamer ensuite, luxe keuken met alle comfort die uitzicht over de tuin en toegang naar de omsloten tuin met terras voorzien van tuin meubliair, waar ook gezellig ontbijten met z’n allen 15 m om de hoek de warme bakker met broodjes en limburgse vlaai. om de hoek 20 m imbiss/brasserie heerlijke kant en klare maaltijden of in het gezellige Bistro laten verwennen.
Centrum hartje Hoensbroek 500 m.

 

In Hoensbroek vindt u het gelijknamige kasteel, met meer dan 40 verschillende 17e en 18e eeuwse ruimtes die te bezichtigen zijn, zoals slaapkamers, werkkamers, torenkamers en keldergewelven. Hoensbroek is tevens een gezellig winkelstadje, waar u diverse leuke winkels aantreft.