1238. ‘s Gravenvoeren 7,6 km

1238. 's Gravenvoeren 7,6 km
Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling door de Voerstreek wandelt u over voetpaden naar de rand van het dorp en via de noordzijde loopt u het oude dorp binnen langs de begraafplaats. In het centrum passeert u Afspanning De Swaen en dan loopt u naar de Snauwenberg. Via een prachtig paadje met mooi uitzicht daalt u af naar de buurtschap Vitchen en u passeert het leuke wandelcafé De Wandelaar (Open woensdag t/m zondag). Dan struint u over een schitterend paadje langs de Voer langs de buurtschap Ketten en komt u in de buurtschap Schophem, waar ook de B&B en potterie Porpourri ligt. Op afspraak kunt u hier ook een lunch krijgen.  Het laatste stuk gaat over veldwegen door open landschap. U kunt ook starten bij B&B Potourri in Schophem of bij Café De Wandelaar in Vitchen en pauzeren in ’s Gravenvoeren.  U kunt de route prima combineren met een workshop bij de potterie Potpourri en er een leuke dag van maken. Loop rustig binnen voor informatie. Er is ook een B&B gevestigd, een prachtige locatie in de Voerstreek!

B&B Potpourri

Schophem 2

3798 ‘s Gravenvoeren

Tel: 0032-43810375

https://www.potpourri-voeren.be/

 

Langs de zuidrand van Nederlands Zuid-Limburg ontvouwt zich de Belgische Voerstreek.
Prachtige vergezichten, glooiende hellingen, gezellige dalen en een gastvrije bevolking.
De Voerstreek staat bekend om zijn bourgondische keuken en de vele mogelijkheden.
Potpourri organiseert in dit mooie landschap daguitstapjes op maat voor groepen.

Potpourri Voeren heeft ook b&b kamers. Alle kamers zijn 5 bij 5 meter met eigen tv, douche, toilet, wasbak en haarföhn. De kamers zijn warm nostalgisch ingericht met klassiek meubilair en een zithoek met een prachtig uitzicht op de Schophemmerheide.

Potpourri biedt u diverse workshops keramiek, zowel voor beginners als voor gevorderden aan. Workshops kunnen een dag duren of een dagdeel en vinden altijd plaats in ons eigen atelier. Fam. Maurer, van Potpourri, zijn gediplomeerde gidsen voor de Voerstreek.  Laat u verrassen door ons aanbod, of verras ons met een verzoek.  Wij vervullen uw wensen graag!

Een origineel kinderfeestje vier je bij Potpourri! Een middag samen keramiek maken in ons atelier, waarbij het resultaat uiteraard mee naar huis genomen kan worden.