1247. Landgraaf 8 km

1247. Landgraaf 8 km
Wandel, ontdek en geniet van een lekkernij of drankje bij Brasserie Hoeve 1650.  U kunt de wandeling prima combineren met een bezoek aan Slot Schaesberg waarbij u de kasteeltuin, de kinderboerderij, de kasteelruïne & de bokkenrijderskelders kunt ontdekken.  Tijdens deze licht heuvelachtige route wandelt u eerst naar de hooggelegen Leenderkapel en via bospaadjes loopt u naar de buurt De Kakert. Vervolgens struint u weer geruime tijd door de bossen, totdat u in het holle pad De Landgraaf uitkomt.  Na een stuk over veldwegen wandelt u langs mooie bosranden en weilanden terug naar het slot. Het slot wordt gerestaureerd door diversen maatschappelijke initiatieven. De entree bedraagt € 5,00 voor volwassenen waarmee u het project steunt.

 

 

 

Slot Schaesberg

Slot Schaesberg-Laan 100

6371 KZ  Landgraaf

Tel: 045-2011222

http://www.slotschaesberg.nl

Bij Slot Schaesberg beleef je, wat je in andere kastelen bewondert. In de toekomst kun je hier zelf meehelpen aan de bouw van het kasteel. Na een bezoek kijk je voor altijd met andere ogen naar elk kasteel.

Middenin een heuvelrijk beekdal in het Zuid-Limburgse Landgraaf staat de ruïne van Slot Schaesberg, een 16e eeuws kasteel, en de contouren van de bijbehorende 17e eeuwse bouwhoeve. Deze ruïnes worden de komende decennia met behulp van oude ambachten weer herbouwd. Een bezoek aan deze unieke en baanbrekende erfgoedattractie begint in het gezellige bezoekerscentrum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het kasteel.

Beklim de kasteeltoren en waan je een echte kasteelheer of kasteeldame! Vanaf de toren kun je het hele terrein goed overzien en de ruine van dichtbij inspecteren. Bij Slot Schaesberg kun je door een heuse historische kasteeltuin wandelen. In de tuin van 1000 m2 staan vergeten kruiden en groenten verdeeld over twaalf veschillende hoven.

Onze gidsen nemen je graag mee naar de tijd van graven en gravinnen. Ze leiden je rond over het het landgoed en vertellen over de geschiedenis en de toekomst van Slot Schaesberg.   Bij ons start wandeling 1247 van Wandelgids Zuid-Limburg. Na de wandeling kunt u op ons terras aan het water genieten van een heerlijke kop koffie met vlaai. Verder bieden wij een kleine kaart met heerlijke lunchgerechten. Na de wandeling kunt u dan het slot bezoeken. Zie voor entreeprijzen onze website.  Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

 

 

Openingstijden:

Van 20/04 t/m 27/10

Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Keuken open op zaterdag en zondag.