1257. Itteren – Maastricht 10,4 km – 7,3 km

1257. Itteren - Maastricht 10,4 km - 7,3 km
Een gemakkelijke en verrassende wandeling met twee prachtige kastelen en fijne brasserie om te pauzeren. U wandelt eerst door het recreatiegebied langs een mooie vijver en dan steekt u het Julianakanaal over. U passeert het prachtige Kasteel Meerssenhoven en  wandelt enige tijd door het kasteelpark. Via een rustige weg loopt u naar Buitengoed Vaeshartelt en dan maakt u een leuk rondje door het prachtige kasteelpark. Er is een bijengebouw en een mooie vlindertuin.  Bij de brasserie met ruim terras kunt u fijn pauzeren. U kunt er lunchen en er is ook koffie met vlaai. De terugweg loopt u even door de buurtschap Weert en dan volgt u geruime tijd het Bundervoetpad langs akkers en een flink stuk langs de Geul. U steekt weer het kanaal over en via leuke graspaadjes loopt u terug naar de parkeerplaats. In Itteren kunt u nog naar de Brigidahoeve lopen.    U kunt ook starten bij Buitenplaats Vaeshartelt, start dan bij punt 4.   U kunt ook de kleine ronde lopen van 7,3 km, die kunt u alleen starten bij Vaeshartelt. (punt 1).

 

 

Buitenplaats Vaeshartelt

Weert 9

6222 PG  Maastricht

Tel: 043-3690200

Homepagina

Dag in, dag uit toveren de medewerkers van Buitenplaats Vaeshartelt Maastricht een grote glimlach op het gezicht van de gasten. Dat is wat we leuk vinden en waar we goed in zijn. Hospitality zit in onze genen. We zijn trots op wat we met z’n allen kunnen bereiken.

Lunchen in Maastricht? Onze brasserie en bar zijn knus, gezellig en toegankelijk. Jong en oud kan zich er goed amuseren.

Wandelen en lunchen

We bieden een goed verzorgd kopje koffie of thee met een stuk échte Limburgse vlaai of een heerlijke streeklunch. Erg lekker als je een lange wandel- of fietstocht hebt gemaakt.

Lunchen met kinderen

Even erop uit met het hele gezin? Jullie zijn van harte welkom! Buitenplaats Vaeshartelt heeft veel te bieden in eten & drinken, fietsen en wandelen, of gewoon lekker terrassen. En de kids? Die kunnen fijn buiten spelen op onze natuurspeelplaats.

Onze moderne, tweepersoons Comfort Room (22 m²) beschikt over alle ingrediënten voor een prettig verblijf: een heerlijk comfortabel bed, een mooie badkamer, snelle WiFi, een bureau en genoeg opbergruimte. En niet te vergeten: het prachtige uitzicht.

Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 10.00 uur.