1271. Paffendorf 14,8 km

1271. Paffendorf 14,8 km
Ten noorden van het Autobahnkreuz Kerpen ligt het dorpje Paffendorf, behorende bij Kreis Bergheim. Hoogtepunten van deze gemakkelijke wandeling zijn de twee schitterende kastelen en het prachtige meer Peringsmaar.  De route begint bij het schitterende Schloss Paffendorf met brasserie waar u kunt starten met een kop koffie op de gezellige binnenplaats. U loopt door het kasteelpark (let op openingstijden!) langs mooie oude bomen en prachtige uitzichten op het kasteel. U loopt even langs de Erft en via bosranden en veldwegen loopt u naar het prachtige meer Peringsmaar waar u driekwart omheen wandelt langs leuke strandjes. Dan loopt u door naar het statige Schloss Bedburg met mooie gracht. In Bedburg kunt u naar een café lopen. De terugweg wandelt u over een graspad langs mooie vennen en dan struint u geruime tijd over gemakkelijke paden langs de Erft tot u weer bij de brasserie komt, met gezellig terras. Als het kasteelpark gesloten is kunt u starten met een alternatief (boven punt 1).

Adresgegevens:

Brasserie Schloss Paffendorf

Burggasse

50126  Bergheim.

Tel: 0049-227175120090.

info@schlosspaffendorf.de

https://schlosspaffendorf.de

 

 

Schloss Paffendorf is een van de vele kastelen en landhuizen in de Erftniederung. Het complex is gebouwd in de 16e eeuw en is omgeven door grachten. Het bestaat uit het meerlaagse herenhuis met twee verdiepingen en het voormalige agrarische voorplein, dat haaks een ruim boerenerf omsluit. Twee massieve ronde torens, diagonaal tegenover, flankeren het hoofdgebouw.

Brasserie Schloss Paffendorf is een speciale plek, ideaal voor romantische momenten, zakelijke bijeenkomsten of privéfeesten.
De Brasserie Schloss Paffendorf biedt binnenshuis ongeveer 80 zitplaatsen op twee niveaus. Bij mooi weer openen we de poorten naar de binnenplaats van het kasteel, die nog eens 100 zitplaatsen voor u heeft. De prachtige charme van het slotgracht en de magische sfeer nodigen u uit om te blijven hangen met een heerlijke wijn of een verfrissend biertje.

De brasserie biedt een maandelijks wisselend menu, dat elke dag met speciale aanbiedingen verleidt dankzij de creativiteit van ons keukenteam. In combinatie met een attente service biedt de Brasserie Schloss Paffendorf voor elk wat wils, van kleine snacks tot uitgebreide lunches. Bij de brasserie start wandeling 1271 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden brasserie:

April-september:   ma-vr 11.30 tot 20.00 uur, za-zo 10.00 tot 20.00 uur

Oktober-maart:  ma-vr 11.30 tot 18.00 uur,  za-zo 10.00 tot 18.00 uur.