1272. Berg en Terblijt – Meerssen 10,7 km

1272. Berg en Terblijt - Meerssen 10,7 km
Tijdens deze heuvelachtige wandeling daalt u een flink stuk af door een hellingbos en via een stalen trap klimt u omhoog. U wandelt naar een mooi uitzichtpunt waar u in de diepe Groeve Curfs kunt kijken en dan volgt u het pad langs de groeve. U daalt af door de bossen, volgt een stukje de weg en dan volgt u een leuk voetpaadje langs de kronkelende Kleine Geul.  U loopt Meerssen binnen en dan maakt u een rondje door het Proosdijpark met prachtige vijver. Dan komt u bij cafetaria De Boekanier waar u heerlijk kunt lunchen. U krijgt er kwaliteit van een restaurant tegen prijzen van een cafetaria! Alles wordt zelf bereid.  Na de pauze loopt u naar de prachtige Basiliek van Meerssen die u kunt bezoeken en dan volgt u een pad langs de spoorlijn. U volgt een grindpad naar de buurtschap Geulhem en dan volgt een pittige klim door het hellingbos omhoog, terug naar het startpunt.    

 

Cafetaria De Boekanier

Bunderstraat 30

6231 EL  Meerssen

Tel:043-3644320

https://www.facebook.com/pages/category/Cafeteria/Cafetaria-De-Boekanier-194469047325642/

 

Midden in het levendige centrum van Meerssen ligt Cafetaria De Boekanier. Zodra u de zaak binnen stapt valt u de mooie inrichting op en een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet. Al bijna 20 jaar bestaat het familiebedrijf in het hartje van Meerssen!

De Boekanier is een cafetaria met een ruime keus aan kleine en grote gerechten. U kunt uw gerechten natuurlijk meenemen, maar ook gezellig opeten in ons restaurant gedeelte. We bereiden onze sauzen,salades ,gerechten etc. allemaal zelf.Uiteraard hebben we enkel VERSE friet. Iedere week hebben we een speciale weekaanbieding tegen een aantrekkelijke prijs!

Tijdens een flinke wandeling kunt u bij ons genieten van een heerlijke lunch. U kunt kiezen uit belegde broodjes, soepen, salades en natuurlijk alle vlees- en visgerechten.  Bij ons pauzeert wandeling 1272 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

maandag en dinsdag gesloten

dagelijks vanaf 12.00 uur geopend

zaterdag vanaf 16.00 uur open