1285. Nieuwrode 13,5 km – 10 km

1285. Nieuwrode 13,5 km - 10 km
Net ten noord-oosten van de Belgische stad Leuven ligt het dorpje Nieuwrode. Doel van deze gemakkelijke en zeer bosrijke wandeling is het schitterende Kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode.  U begint met een stuk door de bossen en langs bosranden over graspaadjes en dan loopt u door het dorp Kortrijk-Dutsel. Daarna loopt u even door Sint-Pieters-Rode en via een mooi voetpad komt u bij het mooie kasteel waar u naar een uitkijkplatvorm loopt. Hier kunt u een mooie foto maken en eventueel picknicken.  U maakt een rondje door de bossen van het kasteeldomein en dan ziet u het kasteel van de andere kant. Na een stuk door het bos wandelt u over een rustig weggetje terug naar het café met ruim terras. Er zijn ook visvijvers. U kunt er tegen vriendelijke prijzen lekker eten.  Neem voor onderweg proviand mee, zitbanken staan er weinig.  U kunt bij het kasteel de route inkorten tot 10 km.

Brasserie Blauwmolen
Blauwmolenstraat 16
3221 Nieuwrode
Tel: 0032- 473339063

 

Net ten noord-oosten van de Belgische stad Leuven ligt nabij het dorpje Nieuwrode onze Brasserie de Blauwmolen. Onze zaak ligt aan prachtige vijvers waar veel gevist wordt. Er is een ruime parking.   Wandelaars en fietsers zijn ook welkom. De Blauwmolen is een watermolen op de Winge/Molenbeek met een verdwenen middenslagrad (Blauwmolenstraat 16) te Holsbeek (Nieuwrode).

Na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker speciaalbiertje.  Om de honger te stillen bieden wij een uitgebreide menukaart met onder andere belegde broodjes, soep, spaghetti, pannenkoeken, friet etc.  Geniet van een verfrissend drankje of een gezellige maaltijd in onze vernieuwde zaak of op ons zonneterras. Voor de kleinsten is er buiten een afgesloten speeltuintje en een springkasteel.

In de ijsbar Felice kan je genieten van heerlijk ambachtelijk ijs. U kunt kiezen uit veel soorten.  In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1285 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag vanaf 13.30 uur

zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur

winter maandag en dinsdag gesloten

juli-aug-sept elke dag vanaf 10.00 uur.