1307. Schin op Geul – Wijlre 11,4 km

1307. Schin op Geul - Wijlre 11,4 km
Tijdens deze heuvelachtige wandeling met halverwege een fijn lunchcafé wandelt u langs de rand van de Sousberg met prachtig panorama en dan duikt u even het bos in. U daalt via een veldweg met mooi uitzicht af naar de buurtschap Engwegen en dan volgt u een voetpad langs de Geul.  Dan struint u door de weilanden langs de Geul, een prachtig stuk maar kan na veel regenval wel drassig zijn. In Wijlre komt u bij Cafetaria Bijna Thuis waar u fijn kunt pauzeren. U loopt naar de nog werkende Watermolen Wijlre en voorbij enkele mooie vijvers loopt u naar de buurtschap Stokkem. U klimt via een voetpad naar de bosrand waar een zitbank wacht met schitterend uitzicht. Dan volgt een flinke klim en boven op een plateau wandelt u over veldwegen. Via een leuk pad wandelt u terug naar de parkeerplaats.   U kunt ook starten in Wijlre bij Bijna Thuis, start dan bij punt 5.  
Cafetaria Bijna Thuis
Parallelweg 7
6221 BD  Wijlre
Tel: 06-22213956

bijnathuiswijlre@gmail.com

 

Midden in de Zuid-Limburgse heuvels ligt aan het station Wijlre onze Cafetaria Bijna Thuis. Het nostalgische stationnetje wordt nog steeds gebruikt en geregeld stopt er de prachtige stoomtrein van ZLSM.   Zodra u de cafetaria binnen stapt valt u de knusse inrichting op waar u zich meteen op uw gemak voelt.  Er is een leuke serre waar u kunt eten en de stoomtrein stopt voor uw neus.  Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai of een lekker biertje. Onze menukaart biedt voor elk wat wils. Behalve vele soorten snacks serveren wij ook heerlijke lunchgerechten zoals b.v. een vers afgebakken broodje gezond.  In de zomer is het terras een heerlijk rustige plek om na een wandeling nog na te genieten.

In de omgeving zijn talloze wandelmogelijkheden.  Bij ons start en pauzeert wandeling 1307 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Donderdag t/m zondag

van 11.00 tot 20.00 uur