1309. Best 11,9 km

1309. Best 11,9 km
Ten noorden van Eindhoven en ten oosten van Best ligt in een bosrijk gebied Restaurant ’t Boshuys. Het is een militair complex en in de tweede wereldoorlog behoorde het gebied bij de Operation Market Garden. Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling wandelt u eerst door de bossen naar het Wilhelminakanaal en dan volgt u een mooi graspad langs de Groote Beek. U wandelt door een leuk parkje met dieren en zorgcentrum en dan weer door het bos.  U loopt even door een mooie villawijk en dan weer door de bossen. Dan steekt u weer de snelweg over en wandelt u over zandpaden door de heide naar een mooi strandje met zitbank aan het Oude Meer. U doorkruist een grote zandvlakte en dan loopt u om het militair complex heen terug naar het restaurant met zeer ruim terras.  Neem zelf proviand mee voor onderweg. Er staan onderweg genoeg zitbanken.  Na afloop kunt u het mooie oorlogsmuseum bezoeken, zie  https://www.bevrijdendevleugels.nl

Brasserie  ‘t Boshuys

Sonseweg 39

5681 BH  Best

Tel: 0499-375289

info@boshuysbest.nl

https://ww.boshuysbest.nl

ONTDEK DE NATUUR BIJ ‘T BOSHUYS

 

Bij ‘t Boshuys in Best bevind je je letterlijk midden in de natuur. Een prachtige locatie omgeven door de bossen van natuurgebied de Sonse Heide zorgen voor een unieke en ontspannen sfeer. Geniet van een lekkere lunch, high tea, borrel of diner in onze brasserie of groot deels overdekt terras, terwijl de kinderen naar hartenlust spelen in de grote speeltuin.

Het team van ‘t Boshuys wordt enorm geïnspireerd door de bosrijke natuur waardoor de brasserie wordt omgeven. Dit proef je terug in onze gerechten. Onze groenten en fruit komen van het lokale land en we werken zoveel mogelijk met vis, vlees en zuivel van dieren die een goed leven hebben gehad. We doen er alles aan om elke dag weer gezonde, voedzame maar vooral lekkere gerechten te presenteren.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken door de bossen. Bij ons start wandeling 1309 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 10.00 uur.