1312. Lage Mierde 15,7 km

1312. Lage Mierde 15,7 km
Ten zuiden van Tilburg ligt even ten noorden van het dorp Lage Mierde de herberg de Buitenman. Tijdens deze gemakkelijke wandeling met natuur, kunst en cultuur is genoeg te zien.  U wandelt eerst over graspaadjes en bospaden naar de uitzichttoren, waar u een formidabel uitzicht heeft over het prachtige ven De Flaes. Dan struint u door de bossen langs het beekje de Reusel en loopt u tussen de golfbaan Midden Brabant door, waar u kunt pauzeren bij Bosrestaurant Klein Utrecht.  U loopt door het Andreaspark langs de Brandtoren en het beeld van Ontmoeting met de meester. Dan passeert u het mooie ven Broekeling, met het kunstwerk Baadster in Broekeling (3 badende vrouwen).  Via boswegen  loopt u naar de Natuurbegraafplaats Klein Utrecht en via een leuk graspaadje langs de Reusel wandelt u terug naar de herberg.  TIP: U kunt ook starten bij Boshuys Klein Utrecht en dan fijn pauzeren bij herberg de Buitenman. Attentie: Neem per persoon 1 Euromunt mee, om de uitzichttoren te beklimmen.

Herberg De Buitenman

Buitenman 2

5094 EK  Lage Mierde

Tel: 013-5091336

info@debuitenman.nl

http://www.debuitenman.nl

Kom binnen en neem alvast een voorproefje.
De 400 jaar oude Kempische boerderij was in het verleden een pachthoeve van de witheren van Postel. Smaakvol zelf verbouwd, dient de schuur voor culinaire activiteiten.

Het voorste gedeelte is de herberg, waar passanten na een lange wandeling of fietstocht in de zomer zich op het terras en in de winter zich in de herberg voor de open haard kunnen voegen.

Geniet van culinaire streekgerechten in de vorm van dagschotels, bereid met biologische en Kempische producten.

Na een flinke wandeling is het op ons terras goed vertoeven met een heerlijke kop koffie of een lekker biertje van de tap. In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1312 van Wandelgidsbrabant.nl.  Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag vanaf 12.00 uur

Zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur.