1318. Meerhout 11,5 km

1318. Meerhout 11,5 km
Tussen Geel en Meerhout ligt een stukje Kempen zoals je dat nog maar zelden vindt. Wie zin heeft in een afwisselende uitwaaiwandeling over leuke bospaadjes en langs meanderende beekjes, moet deze wandeling zeker proberen. In de lente kan je de witte bloemen van de kamperfoelie ruiken. In de laagtes vallen elzen en dotterbloemen op en fladderen juffers en libellen. Een avontuurlijk landschap dat garant staat voor een mooie natuurervaring. De wandeling vertrekt aan taverne Luihoeve. Van hieruit wandel je richting het dorp Winkelomheide om vervolgens te kuieren langs leuke bospaadjes, de Grote Nete en het natuurgebied Maelesbroek, waar zich veel waterplassen bevinden. Eenmaal terug toegekomen aan de Luihoeve, kan je er genieten van heerlijke koffie en een lekkere, eenvoudige keuken. Tijdens de zomermaanden, kan je bij een frisse pint heerlijk ontspannen op het gezellige terras. In de wintermaanden kan je dan weer binnen genieten van een heerlijk haardvuur.

 

Taverne De Luihoeve

Bredestraat 62

2450 Meerhout

Tel: 0032-14710918

welkom@luihoeve.be

https://www.luihoeve.be/

Taverne Luihoeve is een gezellige taverne met ruim terras en feestzaal, gelegen aan de mooiste wandel- en fietsroutes in Meerhout. Lieve en haar gastvrije team staan garant voor een lekkere en eenvoudige keuken. Je kan kiezen voor een lunch à la carte of voor de verschillende seizoenssuggesties. Voor ieder wat wils. Afsluiten doe je met een coupe huis bereid ijs of een ambachtelijk tasje koffie gemaakt met vers gemalen bonen. Voor feestjes tot 40 personen maakt Taverne Luihoeve graag een buffet op maat.

Tijdens de zomermaanden, terwijl de kinderen in de tuin ravotten, kan je bij een frisse pint heerlijk ontspannen op het gezellige terras.

Zoals de naam al doet vermoeden is Luihoeve de ideale plaats om even tot rust te komen. Door de fantastische ligging is het de perfecte vertrek- of stopplaats voor wandelaars, fietsers en ruiters. In de buurt vind je tal van routes die je naar de mooiste plaatsjes van Meerhout en omstreken brengen. Bij ons start wandeling 1318 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

 

Openingstijden:

Maandag, donderdag en zondag vanaf 11.00 uur

vrijdag en zaterdag vanaf 14.00 uur

dinsdag en woensdag gesloten