1320. Zichem – Diest 15,5 km

1320. Zichem - Diest 15,5 km
Ten westen van de stad Diest, ligt het dorp Zichem. Doel van deze gemakkelijke wandeling, is het oude centrum van Diest met enorme citadel. U wandelt eerst een leuk stuk over graspaden langs de beek Zwart Water en dan komt u in het dorp Molenstede. Via het Melgerveldvoetpad komt u in een bosrijke villawijk en dan daalt u via veldwegen af naar station Diest. U wandelt een mooi stukje door de stad langs de Oude Demer en dan loopt u door het mooie park Cerckel. U passeert de enorme Sint-Sulpitiuskerk en dan komt u op het gezellige Marktplein bij Brasserie Klein Diest voor een pauze.  Op woensdagmorgen is er markt op het plein.  Via een trap klimt u omhoog naar de citadel en als u er omheen wandelt ziet u pas hoe groot het is. De terugweg wandelt u zeer geruime tijd over een grindweggetje langs de Demer en dan bereikt u de Maagdentoren. Via een graspad komt u weer in Zichem. 

Brasserie Klein Diest

Grote Markt 23

3290 Diest

0032-488106291

kleindiest@hotmail.com

https://www.kleindiest.be

 

 

Ontdek de heerlijke smaken van onze brasserie.  Klein Diest is een gezellig restaurantje met een uitgebreide menu van een croque of pasta tot een steak met frietjes. Ook vind je bij ons een uitgebreid menu van koffie’s en thee’s. Wij van Klein Diest streven ernaar om met allemaal verse producten te werken zodat onze klanten kunnen genieten van hun eten. 
Wij ontvangen iedereen met een lach en proberen alles perfect te laten verlopen voor de klant zodat onze klanten een aangename ervaring kunnen beleven in onze zaak.
Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons knusse terras genieten van een heerlijke kop koffie met een warme wafel met kersen of een lekker koud biertje van de tap. U heeft uitzicht op het gezellige Marktplein. Bij ons start en pauzeert wandeling 1320 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 uur

woensdag vanaf 09.00 uur

maandag en donderdag gesloten.