1329. Esbeek 13,7 km

1329. Esbeek 13,7 km
Ten zuiden van Tilburg ligt onder het dorp Esbeek, midden in de bossen op een unieke plek, Herberg “In den Bockenreyder”.  Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling wandelt u eerst een prachtig stuk over kronkelende bospaadjes langs de meanderende Reusel en via een veldweg komt u in de buurtschap Heikant. Dan loopt u door de bossen naar de buurtschap Westelbeers. U volgt een mooi pad langs de Grote Beerze en dan struint u enige tijd over de Neterselse Heide. U passeert een picknickbank aan het ven Het Goor en dan bereikt u bij een schuilhut de mooie uitzichttoren die u kunt beklimmen voor € 1,00. Het uitzicht op het ven De Flaes is fantastisch!  Via gemakkelijke bospaadjes loopt u naar de herberg. Tip: U kunt ook starten in Westelbeers op een parkeerplaats in het bos en dan fijn pauzeren bij de herberg, er is een ruim terras.  Attentie! Vergeet niet de 1 Euromunt  p.p. voor de uitzichttoren!

 

Herberg “In den Bockenreyder”

Dunsedijk 3

5085 ND  Esbeek

Tel: 013-5169248

info@indenbockenreyder.nl

http://www.indenbockenreyder.nl

 

Ons herbergske (waor nog zand op de vloer gestrooid wordt, net als vrûger) is uniek gelege op Landgoed “De Utrecht”, vlakbè de venne en midde in de bosse. Tisser goed en vurral schôôn.

De natuur in al zun bonte kleure. Ge kunt hier fèèn wandele, fietse en ôk perdrije, as goe èège perd meebrengt. En ge kunt lekker ötruste op ons grôôt terras of bè ut knapperend vûrke van dun openhaard.

In de wenter slûite we dur de week as dun aovund valt. In de zomer en int weekend slûite we as de kastelein go slaope (dè kan vruug of laot zen). Mar op afspraak zemme gewôôn ope.

 

Openingstijden:

maandag t/m zondag vanaf 09.00 uur