1336. Eyserheide 6,9 km

1336. Eyserheide 6,9 km
Dit is de eerste route van deze wandelgids die start bij een wijndomein. Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische wandeling wandelt u het dorp uit en dan loopt u over een mooie veldweg met links prachtige uitzichten. Via een graspad met prachtig uitzicht op Eys loopt u naar de bosrand en dan struint u over leuke bospaadjes omlaag naar Eys. Dan klimt u via een trappenpad steil omhoog naar een wijndomein en daalt u via een veldweg af. U loopt even door weilanden en dan wandelt u over een prachtig pad terug omhoog naar Eyserheide waar u een lekker wijntje kunt proeven bij het wijndomein. Bij koud weer is er een leuke binnenruimte. Deze route biedt prachtige vergezichten op de groene heuvels van Zuid-Limburg.

Domaine Salamander

Eyserheide 2

6287 NC  Eys

Tel: 06-12628952

info@domaine-salamander.nl

http://www.domaine-salamander.nl

Het domein is gelegen in Eyserheide, een klein dorp, dat deel uitmaakt van Eys, gemeente Gulpen-Wittem. Het domein ligt in het Heuvelland van Zuid Limburg, op een plateau, 190 meter boven nap. Zuid Limburg is één van de mooiste gebieden van Nederland. Het is een glooiend gebied met toerisme en heeft een internationale uitstraling, met Hasselt, Luik en Aken op korte afstand.

In 2007 begint John Cox, een wijnliefhebber, een wijngaard aan te planten. Wij besloten na rijp beraad in 2007 de blauwe druif Pinot Noir (op ruim de helft van de wijngaard) aan te planten en als witte druiven de Chardonnay, Pinot Gris, Auxerrois en Riesling. In 2013 is nog een perceel beplant met Frühburgunder en Siegerrebe.

Wilt u onze wijnen proeven of wilt u een rondleiding door onze wijngaard, neem dan vrijblijvend contact met ons op.  Bij ons start wandeling 1336 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom om na de wandeling een lekker wijntje te drinken.

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 09.00 uur.

Groepen voor rondleiding en proeverij op afspraak.

U kunt altijd terecht voor een lekker wijntje.