1341. Itteren 7,4 km

1341. Itteren km - 7,4 km
Dit is de enige wandeling waar u bij de monding van de Geul komt, een bijzondere afgelegen plek nabij de buurtschap Voulwames. Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u eerst langs de kademuur langs de Maas over een leuk pad en via een grasdijk komt u bij de recreatievijver Itteren, waar u een mooi rondje omheen wandelt. Via leuke achterom paadjes komt u bij een fietspad dat u tot aan een brug volgt. Dan struint u geruime tijd langs de Geul, door een begroeid struingebied met rechts de diep uitgesneden Geul. U passeert een monument met zitbank en dan loopt u verder naar de monding van de Geul, die hier in de Maas stroomt.  De terugweg wandelt u over een gemakkelijk graspad langs de Maas en dan loopt u weer Itteren binnen. Aan het einde is een leuk terras.  TIP:  In de zomer kan er in het struingebied hoog gras en wat brandnetels staan, draag dan bij voorkeur een lange broek of neem een stok mee.

 

“t Winkelke

Pasestraat 2

6223 HB  Itteren

Tel: 043-2340200

itterenwinkelke@gmail.com

https://www.facebook.com/pg/tWinkelkeItteren

 

Midden in het rustige maar gezellige Maasdorpje Itteren ligt in een historisch pand ’t Winkelke.  Behalve dat er diverse verse vlees- en kaasproducten worden verkocht is het ook een ontmoetingsplek voor jong en oud.  Zodra u het met planken betimmert winkeltje binnen stapt trekken alle verse producten uw aandacht. Een vriendelijk welkom van de uitbaatster maakt het plaatje compleet.

 

Behalve een winkel is er op de binnen plaats een leuk terras. Na een flinke wandeling kunt u er fijn nagenieten van een heerlijke kop koffie of een ander drankje. Om de honger te stillen serveren wij diverse vers belegde broodjes. Bij slecht weer is er ook een leuke binnen ruimte.  Laat alle drukte achter u en kom eens genieten bij ’t Winkelke in Itteren.

 

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1341 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

 

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag 08.00 tot 17.00 uur

zaterdag 08.00 tot 12.00 uur

zondag gesloten.