1346. Loon op Zand 13,8 km

1346. Loon op Zand 13,8 km
Ten noorden van Tilburg en ten westen van Loon op Zand ligt het mooie Landgoed Huis ter Heide met mooie bossen, prachtige vennen, een theetuin, een schitterend vlonderpad over het water en twee uitkijktorens. Vanaf de parkeerplaats loopt u al snel over leuke graspaadjes door de weilanden en dan struint u geruime tijd door de bossen van Huis ter Heide. In de buurtschap De Moer berikt u na 5 km de leuke Theetuin de Wensput voor een pauze. U kunt er ook heerlijk lunchen. Via een mooi voetpad loopt u weer een stuk door de bossen en bij de N260 passeer u een auberge. U volgt even een fietspad en dan wordt de route steeds mooier! Via een mooi natuurgebied wandelt u door weilanden naar de Vossenbergvennen waar een uitkijktoren staat. Dan wandelt u door het weiland naar het schitterende vlonderpad over het Leikeven.  Even later komt u bij de tweede uitkijktoren met mooi uitzicht op de vennen. Via een zandpad langs de Vlindervennen loop u terug naar de parkeerplaats.  U kunt de wandeling ook starten bij B&B, Theetuin de Wensput (geen parkeermogelijkheid), start dan bij punt 3.  

 

B&B – Theetuin de Wensput

Middelstraat 14

5176 NJ  De Moer

Tel: 06-41443355

wensput14@gmail.com

https://www.bbdewensput.nl

De Moer is een kerkdorp in de gemeente Loon op Zand. Een dorp dat past in de hand, waar het leven nog echt wordt geleefd volgens het wel bekende liedje: “Het leven is goed in mijn Brabantse land”.

B&B De Wensput is een rustpunt na een bezoek aan bijvoorbeeld bruisend ‘s-Hertogenbosch of attractiepark De Efteling. Maar ook een startpunt voor mooie wandelingen en fietstochten. Kom genieten van rust, natuur en gemoedelijkheid.

Een romantisch weekendje weg? Kies voor de Romantische kamer.   Gezellig op pad met het hele gezin?  ’t Muizennest staat voor u klaar.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u in onze theetuin heerlijk genieten van een kopje thee met appelgebak of een lekker koud frisdrankje.

In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken naar het Leikeven met uitkijktoren. Bij ons start en pauzeert wandeling 1346 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden Theetuin: