1348. Vilt – Berg en Terblijt 9,2 km

1348. Vilt - Berg en Terblijt 9,2 km
Deze afwisselende wandeling bestaat de ene helft uit mooie hellingbossen van de Bergsche Heide en de andere helft over gemakkelijke voetpaden. Vanaf de taverne wandelt u een bosweg omlaag. Dan steekt u de Geul over en wandelt u door natuurgebied Ingendael. U loopt door de mooie kasteeltuin van Château Sint-Gerlach en dan passeert u de prachtige St. Gerlachkerk die u zeker moet bezoeken.  U loopt even door Houtem en dan volgt u een rustig voetpad naar de wandelparkeerplaats aan de Geul. U klimt steil omhoog door de bossen en dan daalt u af naar de buurtschap Geulhem.  Dan klimt u een steil trappenpad omhoog en struint u door het grasrijke natuurgebied Langen Akker, waar in de zomer mooie wilde bloemen bloeien. Via een voetpad langs de Meertensgroeve komt u bij de taverne. TIP: U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats aan de Geul  (einde punt 4) en dan halverwege bij de taverne fijn lunchen of pauzeren. U heeft dan het steile stuk het eerst.

 

Taverne Vilterveldt

Nachtegaalstraat 25

6325 AX  Berg en Terblijt

Tel: 06-83696641

vilterveldt@gmail.com

https://www.facebook.com/vilterveldt

 

Midden in het Zuid-Limburgse heuvelland ligt aan de rand van Vilt Taverne Vilterveldt. Het is een plek waar jong en oud zicht treft onder het genot van een goed glas bier. Het is mooi gelegen nabij de bossen van de Bergsche Heide en de Meertensgroeve.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op het ruime terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker koud drankje. Wij bieden een lunchkaart voor elk wat wils, zoals salade, soep, belegd broodje, spek & ei, Strammermax etc.

Naast de taverne is een leuke speeltuin voor de kinderen die kunnen ravotten terwijl u lekker geniet van het zonnige terras. Ook beschikken wij over een ruime parkeerplaats voor wandelaars en fietsers.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken naar het Geuldal. Bij ons start  wandeling 1348 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag vanaf 11.00 uur

maandag gesloten.