1348. Vilt – Berg en Terblijt 9,2 km

1348. Vilt - Berg en Terblijt 9,2 km
Deze afwisselende wandeling bestaat de ene helft uit mooie hellingbossen van de Bergsche Heide en de andere helft over gemakkelijke voetpaden. Vanaf de taverne wandelt u een bosweg omlaag. Dan steekt u de Geul over en wandelt u door natuurgebied Ingendael. U loopt door de mooie kasteeltuin van Château Sint-Gerlach en dan passeert u de prachtige St. Gerlachkerk die u zeker moet bezoeken.  U loopt even door Houtem en dan volgt u een rustig voetpad naar de wandelparkeerplaats aan de Geul. U klimt steil omhoog door de bossen en dan daalt u af naar de buurtschap Geulhem.  Dan klimt u een steil trappenpad omhoog en struint u door het grasrijke natuurgebied Langen Akker, waar in de zomer mooie wilde bloemen bloeien. Via een voetpad langs de Meertensgroeve komt u bij de taverne. TIP: U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats aan de Geul  (einde punt 4) en dan halverwege bij de taverne fijn lunchen of pauzeren. U heeft dan het steile stuk het eerst.

 

Taverne Bie Sjefke

Nachtegaalstraat 25

6325 AX  Vilt – Berg en Terblijt

Tel: 06-11771694

info@biesjefke.nl

https://www.biesjefke.nl

 

Aan de rand van het dorp Vilt ligt nabij een mooi wandelgebied Taverne Bie Sjefke. De naam is afgeleid van ons lieve zoontje.

Zodra u onze laagdrempelige taverne binnen stapt, proeft u een gezellige sfeer, waar jong en oud zich treft onder het genot van een goed glas bier of een lekker kopje koffie.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een hapje en een drankje. Wij bieden een lunchkaart tegen vriendelijke prijzen en voor elk wat wils.  Of u nu kiest voor een lekkere uitsmijter, soep, belegd broodje of friet met zuurvlees, het wordt allemaal met zorg bereid.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken.  Bij ons start wandeling 1145, 1348 en 1383 van Wandelgids Zuid-Limburg. Tijdens wandeling 268, 668, 968,en 1233 passeert u onze taverne voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag vanaf 10.00 uur.

Naast het terras is een fijne speeltuin waar de kinderen kunnen ravotten en achter de taverne ligt nog een leuk speelveld. Naast de taverne ligt ook een ruime parkeerplaats voor wandelaars en fietsers.