1349. Nijswiller 9,8 km

1349. Nijswiller 9,8 km
Deze licht heuvelachtige maar gemakkelijke wandeling kunt u prima combineren met wandeling 1350 tot een mooie dagtocht van 16,2 km en tussendoor fijn lunchen in de taverne. Als u start in Mechelen kunt u zelfs tweemaal pauzeren in de taverne. Vanuit Nijswiller klimt u door weilanden omhoog naar een plateau en dan daalt u via een graspad af naar de buurtschap Hilleshagen. Via leuke voetpaadjes wandelt u langs draaihekjes naar Mechelen. U loopt een stuk door de weilanden langs de Geul en via een graspad komt u in de buurtschap Partij. Dan gaat het over veldwegen naar Wahlwiller. U wandelt een prachtig en gemakkelijk stuk door weilanden langs de Selzerbeek en via een voetpaadje loopt u Nijswiller binnen.  TIP: U kunt ook starten op de parkeerplaats in Mechelen en dan halverwege fijn pauzeren bij de taverne.

 

Taverne – Bed & Stay Kersenbloesem

Kerkstraat 17

6286 CA  Nijswiller

Tel:

kersenbloesemnijswiller@gmail.com

https://www.facebook.com/Taverne-Kersenbloesem

 

Midden in het mooie heuvelland van Zuid-Limburg ligt nabij de kerk van Nijswiller  de Taverne – Bed & Stay Kersenbloesem. Zodra u de zaak binnen stapt proeft u een huiselijke sfeer waar u zich meteen op uw gemak voelt. Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet.

Het is een plek waar jong en oud zich treft onder het genot van een goed glas bier.  Na een flinke wandeling kunt u op ons ruime terras genieten van een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai. Onze menukaart biedt vers bereide lunchgerechten voor elk wat wils. Ons ambachtelijk ijs is in de hele regio bekend. Proef een heerlijke ijscoupe of neem lekker een schepijsje uit de hand. U kunt kiezen uit diverse smaken.

Onze mooie, ruime vakantieappartementen zijn inmiddels ook Corona-proof; dit willen zeggen allen hebben een eigen ingang buitenom, eigen ruime badkamer en keukenblok.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1349 en 1350 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

vrijdag t/m zondag vanaf 10.30 uur

Knapzak mogelijk om mee te nemen.