1351. Wijlre 9,1 km

1351. Wijlre 9,1 km
Een gemakkelijke 5 sterrenwandeling door het prachtige Geuldal. Vanaf de parkeerplaats wandelt u door het kasteelpark van Kasteel Wijlre en dan loopt u door de weilanden langs de Geul.  Aan de rand van de buurtschap Stokhem duikt u weer de weilanden in en struint u geruime tijd langs de kronkelende Geul, een schitterend stuk.  Dan volgt u een mooi hooggelegen voetpad langs de Geul en komt u in de buurtschap Engwegen. In Schin op Geul kunt u even naar een café lopen voor een drankje en dan struint u weer geruime tijd langs de Geul over graspaden en veldwegen. U loopt even door Wijlre en dan volgt u een mooi hol pad omhoog naar een plateau met rondom prachtig uitzicht. U daalt een hol pad af en beneden in Wijlre bereikt u de Brasserie Villare met prachtig panoramaterras aan de achterzijde. Een heerlijke plek om af te sluiten. U daalt af naar de Watermolen Wijlre, passeert een mooie vijver en via een bospaadje komt u op de parkeerplaats. U kunt ook starten bij de B&B – Brasserie Villare (beperkt parkeren, alleen voor gasten), start dan bij punt 5.

 

B&B – Brasserie Villare

Wielderdorpstraat 18

6321 AD  Wijlre

Tel: 043-3272092

bnbvillare@outlook.com

https://www.bnbvillare.com

 

In het Zuid-Limburgse Heuvelland langs het riviertje de Geul ligt het kerkdorpje Wijlre.

Even bijkomen van een stevige wandeling of fietstocht, of gewoon bijkletsen met familie of vrienden. Het kan allemaal in onze brasserie. Onze chef bereidt voor u heerlijke lunch- en dinergerechten. Maar ook voor een kopje koffie met een heerlijk stuk Limburgse vlaai kunt u uiteraard bij ons terecht.

Laat u verrassen en geniet van het prachtige uitzicht op ons zonnen terras aan de achterzijde. Genieten gegarandeerd!

Onze Bed & Breakfast is voorzien van 6 ruime, sfeervolle kamers. Iedere kamer heeft zijn eigen unieke uitstraling waarbij de authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Een perfecte combinatie tussen oud en nieuw. Onze kamers zijn vernoemd naar de omliggende buurtschappen van Wijlre, die zeker het ontdekken waard zijn.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1351 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 uur

dinsdag gesloten.