1359. Esbeek 15,2 km

1359. Esbeek 15,2 km
Ten zuiden van Tilburg ligt in het dorp Esbeek de Schuttershof. Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u over een zandweg naar De Melkfabriek, een grote houten koe, gemaakt door kunstenaar Hannes Verhoeven naar een ets van Andreas Schotel en dan komt u in de buurtschap  Hoogeind. Via veldwegen loopt u naar het bos en dan volgt u een leuk bospaadje langs de Reusel. Na 7,5 km bereikt u de uitkijktoren met schitterend uitzicht op het ven De Flaes (Vergeet niet een 1 Euromunt p.p. mee te nemen!).  Hier staat ook een schuilhut en picknickbank om te pauzeren. Een stuk verder passeert u nog een picknickbank aan het mooie ven Het Goor. U loopt langs bosranden en dan volgt u weer een leuk paadje langs de Reusel. Via veldwegen en een mooi graspad langs het Spruitstroompje loopt u terug naar Esbeek waar een ruim terras is bij de Schuttershof. Neem voor onderweg zelf drinken mee.

 

Café Schuttershof – Andreas Schotel Museum

Dorpsstraat 2

5085 EG  Esbeek

Tel: 013-5169242

info@cafeschuttershof.nl

https://www.cafeschuttershof.nl

Aan de rand van het Brabantse dorp Esbeek ligt nabij de kerk ons Café Schuttershof. De eerste horeca-activiteiten op de plaats van Schuttershof startten in het jaar 1909.

Zodra u het café binnen stapt proeft u een huiselijke sfeer waar u zich meteen op uw gemak voelt. Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet.  Het is een café waar jong en oud zicht treft onder het genot van een goed glas bier.

Wandelaars en fietsers weten het café ook te vinden. Na een flinke wandeling of tijdens een fietstocht kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met Brusselse wafel. Onze uitgebreid lunch- en dinerkaart biedt voor elk wat wils.

Ook kunt u gratis het Andreas Schoten Museum bezoeken. De mens aan het werk in de stad en in de Brabantse land- en bosbouw was voor Andreas Schotel een voortdurende bron van inspiratie.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken.   Naast onze Andreas Schotelwandelroute kunt u bij ons ook terecht voor wandeling 1359 van Wandelgids Brabant en tijdens wandeling 1324 passeert u ons café voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 10.00 uur.

Grote parkeerplaats nabij.