1360. Kerkrade 9 km

1360. Kerkrade 9 km
Het Strijthagerbeekdal is bekend om haar mooie bospaadjes, vijvers,  Kasteel Strijthagen, de Strijthagerbeek en de Strijthagermolen. Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling, maar met wel de hoogste trap van Nederland, wandelt u meteen door de mooie bossen en na enige tijd loopt u langs de vijvers van Kasteel Strijthagen. Voorbij de buurtschap Oude Hopel  wandelt u door graslanden en dan klimt u weer omhoog het bos in. Voorbij de Strijthagermolen loopt u langs prachtige vijvers en kunstwerken naar Kasteel Strijthagen en dan volgt u een mooi graspad over een hoge dijk. Via de trap met ruim 500 treden klimt u (rustig) naar de top van de Wilhelminaberg en op een hoogte van 225 m heeft u fantastisch uitzicht! U daalt zigzaggend de steenkoolberg af en via bospaadjes komt u weer bij het café met mooi terras. Neem zelf drinken mee voor onderweg.

 

Tenniscentrum Koster

Tunnelweg 86

6468 EK  Kerkrade

Tel: 045-2002252

info@tenniscentrumkoster.nl

https://tenniscentrumkoster.nl

Tenniscentrum Koster is een multifunctioneel tenniscentrum aan de Tunnelweg in Kerkrade, voor elke enthousiaste amateur of professionele tennisser die alles uit de sport willen halen wat erin zit. Ons tenniscentrum beschikt over drie Proflex Elite binnenbanen, drie tapijt binnenbanen, vijf gravel buitenbanen en een MultiBall beweegmuur. We hopen je spoedig te mogen begroeten in ons volledig gerenoveerde horeca gelegenheid met ruim terras en hopen dat je je bij ons thuis mag voelen.

Zodra u ons tenniscentrum binnen stapt valt u de stijlvolle inrichting op en u kunt er fijn naar het tennissen kijken. Na een flinke wandeling door het prachtige Strijthagerbeekdal kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai of een lekker koud biertje. Wij bieden een kleine lunchkaart met o.a. belegde broodjes en tosti.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 195 en 1360 van Wandelgids Zuid-Limburg en tijdens wandeling 131 passeert u onze zaak voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag vanaf 08.30 tot 22.00 uur

zaterdag en zondag van 08.30 tot 14.30 uur.