1364. Berg en Dal – Beek 11,9 km

1364. Berg en Dal - Beek 11,9 km
Ten oosten van Nijmegen liggen de dorpen Beek en Berg en Dal. Het bosgebied rond de Duivelsberg is een van de mooiste bossen in Nederland.  Tijdens deze heuvelachtige en grensoverschrijdende wandeling door het Rijk van Nijmegen wandelt u vanuit Beek meteen de bossen in en wordt u verrast door het hoogteverschil.  Trappenpaden, bruggetjes en doorgangen, u passeert het allemaal. U daalt af naar de buurtschap Ubbergen en via een mooi graspad loopt u naar de Rijksweg. U wandelt geruime tijd langs de beek Het Meertje en dan komt u bij een zitbank aan het prachtige Wylerbergmeer. U maakt even een uitstapje naar Duitsland en via een prachtige brug komt u op een schiereiland.  Via een flink trappenpad klimt u de Duivelsberg omhoog naar een uitkijkpunt met schitterend uitzicht en dan komt u boven op een motte waar vroeger een kasteeltje heeft gestaan. Even later komt u bij het pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg waar u lekker een pannenkoek kunt eten. Daarna struint u geruime tijd door de prachtige bossen met steilranden, stokoude bomen, diepe kuilen en mooie doorkijkjes. Via een leuk klinkerweggetje komt u weer in Beek.

 

Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg

Duivelsberg 1

6572 BE  Berg en Dal

Tel: 024-6481439

info@duivelsberg.nl

https://www.duivelsberg.nl

De Duivelsberg bestaat al heel wat jaren. Het huidige pannenkoekenrestaurant Duivelsberg was oorspronkelijk gebouwd als boerderij, maar werd kort na 1900 gebruikt als horecagelegenheid. Mensen kwamen uit de wijde omtrek om in de Duivelsberg – dat voor de oorlog bekendstond als Teufelsberg – een hapje te eten of wat te drinken.

Op onze menukaart staan meer dan 80 variaties aan pannenkoeken, waarbij het voor een groot gedeelte ook nog mogelijk is te kiezen voor een boekweit- of viergranenbeslag.

Naast pannenkoeken staan er nog een aantal andere gerechten op de menukaart, zoals uitsmijters, omeletten, soep, broodjes, baguettes en poffertjes

Het bosgebied Duivelsberg is een geweldig stukje ongerepte natuur, waar je heerlijk kunt wandelen. Bij het pannenkoekhuis kruisen het Pieterpad, het Grote Rivierenpad en het Limuspad elkaar, maar er zijn ook tal van kortere routes voor de wat minder ambitieuze wandelaar. U passeert ons restaurant tijdens wandeling 1364 van Wandelgids Limburg.

Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Van 01/04 t/m 31/10 dagelijks vanaf 11.00 uur

Van 01/11 t/m 31/03 Dinsdag t/m vrijdag vanaf 12.00 uur

zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur.