1375. Maasband – Stein 10,7 km

1375. Maasband - Stein 10,7 km
Tijdens deze waterrijke en gemakkelijke wandeling wandelt u via een veldweg en graspad naar het Julianakanaal waar u even het trekpad volgt. Via een mooi voetpaadje loopt u langs de kasteelgracht en via leuke bospaadjes loopt u naar de vijver van Kasteel Stein.  Via een prachtig paadje langs de Ur loopt u weer naar de brug en dan volgt u aan de andere zijde het trekpad langs het kanaal met mooi uitzicht. U daalt af naar Meers en dan volgt u een graspad langs de Maas.  Dan komt het mooiste gedeelte. U struint zeer geruime tijd door het natuurgebied Maasvallei langs de Grensmaas waar in de zomer veel wilde bloemen bloeien en er lopen ook mooie konikpaarden. Het uitzicht op de Maas wordt steeds mooier en bij de uitkijktoren is het helemaal prachtig. Even later loopt u weer Maasband binnen waar u in het weekend bij het café – ijssalon nog kunt nagenieten van de wandeling. Na afloop kunt u het Archeologiemuseum en kasteel Stein bezoeken.

 

Café – Iesbar Jäger & More

Maasbanderkerkweg 28

6171 RT  Stein

Tel: 06-21598168

info@cafejagerandmore.nl

https://www.cafejagerandmore.nl

 

Café en Iesbar Jäger & More ligt in het kleinste dorpje van Limburg. In het weekend kunt u bij ons ook terecht voor heerlijk ambachtelijk bereid softijs of schepijs. U kunt uw ijsje meenemen, maar u kunt er ook even heerlijk van genieten in ons bruine café. Op onze kleine kaart vindt u tevens iets lekkers voor bij de koffie of voor bij de borrel.

Na een stuk wandelen, fietsen, roeien, rennen, rijden moet je jezelf natuurlijk eventjes opladen, rust pakken en jezelf belonen. Zak onderuit, bestel een koud Pötje pils of een heerlijke koffie Jäger & More en kies ondertussen lekker op je gemak iets lekkers van onze kleine kaart.

Elke dag trekken er een hoop wandelaars en fietsers door ons mooie dorp Maasband gelegen nabij Stein. Het mooie uitzicht over de Maas en de daarnaast gelegen natuurgebieden maken het een ultieme plek om te genieten. Daarom kun je bij ons terecht voor heerlijk ambachtelijk bereid ijs met vers fruit! Bij ons start wandeling 1375 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Geopend op zon- en feestdagen.

groepen op afspraak.