1378. Westerlo 14,1 km

1378. Westerlo 14,1 km
Ten westen van Tessenderlo ligt aan het gezellige Marktplein, Taverne Den Tramhalt. Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u eerst een prachtig stuk over graspaden langs de meanderende Grote Nete en via een bospaadje komt u in het gehucht Trichelhoek. U duikt het Laakdalbos in en dan komt u bij een uitkijkwand, waar u een prachtig uitzicht heeft op het ven Trichelbroek. Hier staan ook zitbanken om te pauzeren na 6 km. U struint over graspaden door de Laakvalleien Trichelbroek en Varendonk en u loopt een stuk langs de Grote Laak.  Daarna struint u door de bossen van Varenbroek en passeert u een Mariagrot.  Vlak voor het einde loopt u even naar het prachtige kasteel de Merode dat aan de Grote Nete ligt. Neem voor onderweg zelf drinken mee. Aan het einde is een leuk terras en er is ook een 3 gangen diner voor € 16,50. 

 

 

Café – Taverne Den Tramhalt

Grote Markt 28

2260 Westerlo

Tel: 0032-14541221

annemievda@skynet.be

 

Midden in Westerlo ligt op het gezellige Marktplein en nabij de kerk Café – Taverne Den Tramhalt.   Vroeger stopte hier de tram die even later de grote Nete overstak via het Trammeke.  Zodra u de taverne binnen stapt proeft u een huiselijke sfeer waar u zich meteen op uw gemak voelt. Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet. Het is een café waar jong en oud zich treft onder het genot van een goed glas bier. Boven hebben wij een mooie ruimte voor wandelgroepen.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met appeltaart of een lekker biertje van de tap. Wij bieden een uitgebreide lunchkaart voor elk wat wils. Proef eens onze heerlijke verse salade met kipreepjes!  Alles wordt vers bereid in onze keuken.  Wij adviseren onze klassiekers!

In de buurt is er genoeg parkeerruimte en op woensdag is er een gezellige markt. In de omgeving van de Grote Nete kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1378 en tijdens wandeling 1367 Zoerle-Parwijs passeert u ons terras voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom.

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 09.00 uur

woensdag (markt) vanaf 07.00 uur.

Voor groepen aparte bovenruimte.