1383. Vilt – Valkenburg 8,3 km

1383. Vilt - Valkenburg 8,3 km
Tijdens deze heuvelachtige wandeling met halverwege een fijn terras om te pauzeren, wandelt u even langs een groeve en dan daalt u een prachtig hol bospad af. U struint door weilanden langs de geul en passeert Château Sint-Gerlach. Dan struint u door natuurgebied Ingendael en dan volgt u de Geul tot in het centrum van Valkenburg waar u bij Bistro Bar De Michiel kunt pauzeren.  U loopt even door een mooi park, klimt een trappenpad steil omhoog en dan daalt u af naar een mooie Mariagrot.  U klimt via de Trichtergrubbe de Cauberg omhoog en dan volgt u een fietspad naar Vilt. Via een leuk voetpad komt u al snel weer bij de parkeerplaats waar ook Taverne Bie Sjefke ligt. U kunt ook starten in Valkenburg bij Bistro Bar De Michiel, start dan bij punt 5.

 

Bistro Bar De Michiel

Theodoor Dorrenplein 14

6301 DV  Valkenburg

Tel: 043-6014800

info@demichiel.nl

https://demichielvalkenburg.nl

 

Midden in het levendige centrum van Valkenburg ligt aan een gezellig pleintje aan de Geul Bistro Bar De Michiel. Zodra u de zaak binnen stapt, proeft u een huiselijke sfeer waar u zich meteen op uw gemak voelt. Het is ook een bar waar jong en oud zich treft onder het genot van een goed glas bier.  Op een steenworp afstand staat de prachtige Geulpoort naast de kabbelende Geul.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai of een lekker biertje van de tap. Om de honger te stillen bieden wij een uitgebreide lunch- en dinerkaart voor elk wat wils. kijk op onze site voor de menukaart.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start of pauzeert wandeling 846 en 1343 van Wandelgids Zuid-Limburg en ook tijdens wandeling 966 en 998 passeert u onze bistro voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 09.30 uur

Groepen voor binnen alleen op afspraak.