1398. Chaam 11,7 km

1398. Chaam 11,7 km
Tijdens deze gemakkelijke maar afwisselende wandeling over de Strijbeekse Heide wandelt u via veldwegen en door de heide naar het ven Zwarte Goor. Langs bosranden en door heide komt u bij het mooie Rondven en via bospaadjes loopt u naar de prachtig gelegen Kruisvijver. Na een flink stuk door de bossen wandelt u over de heide langs het Langven en via verrassende graspaadjes loopt u terug naar het boerderijterras waar u kunt nagenieten.    In augustus bloeit de paarse heide en na een droge zomer kunnen de ondiepe vennen droog staan. De route is elk jaargetijde mooi om te doen.

 

Boerderijterras Bij Toontje Schoen

Ginderdoorstraat 4

4861 CC Chaam

Tel: 0161-496610

toontjeschoen@gmail.com

http://www.bijtoontjeschoen.nl

De monumentale boerderij van Toontje Schoen is gelegen in de pittoreske Ginderdoorstraat aan de rand van het dorp Chaam, nabij de Strijbeekse heide. In 2012 is de boerderij volledig gerenoveerd. Het voormalige stalgedeelte is omgebouwd tot café. Bij Toontje Schoen kunt u terecht voor koffie met Toontjes koek, boerderij-ijs van de Gerdahoeve uit Schijf en de overheerlijke regionale bieren.

Gedurende de zomermaanden verkopen wij (behalve bij slecht weer) ijs vanaf de ronde toogdeuren bij de ingang van het café. Vanaf 13:00 uur gaan de deuren open en komt de ijsvitrine te voorschijn. In deze vitrine staan altijd minimaal 12 smaken ijs. Rechts van de boerderij, naast het woongedeelte, ligt de speeltuin.

Wij beschikken over een ruime parkeerplaats. De unieke ligging van onze boerderij maakt deze bij uitstek geschikt als uitvalbasis voor een wandeling of fietstocht.  Bij ons start wandeling 1398 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

April t/m sept: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 20.00 uur.

Oktober t/m maart: zaterdag en zondag van 10.00 tot 20.00 uur.