1425. Landgraaf 5,5 km

1425. Landgraaf 5,5 km
Tijdens deze gemakkelijke en bosrijke wandeling door de oude mijnstreek en het Strijthagerbeekdal is genoeg te zien. U wandelt eerst naar de Gedachteniskapel van de overleden mijnwerkers en dan passeert u de ingang van Snowworld. U passeert het enorme schachtwiel van de Staatsmijn Wilhelmina en het grootste trappenpad van Nederland naar de Wilhelminaberg laat u rechts liggen. (U kunt natuurlijk even naar de top klimmen voor een geweldig uitzicht). Voorbij de Overste Hof wandelt u langs prachtige vijvers en Kasteel Strijthagen, waar mooie kunstwerken staan in het park.  Voorbij de Strijthagermolen wandelt u via leuke bospaadjes terug naar de Winselerhof waar een mooi terras is.  

 

Hotel  Winselerhof

Tunnelweg 99

6372 XH  Landgraaf

Tel: 045-5464343

info@winselerhof.nl

https://www.oostwegelcollection.nl/winselerhof

Aan de rand van het schitterende Strijthagerbeekdal, tussen Maastricht en Aken, ligt Winselerhof. De kleinschaligheid van de karaktervolle, Zuid-Limburgse herenboerderij, het omliggende natuurgebied en de liefde van het team voor gastvrijheid doen de alledaagse hectiek vergeten. De geborgen hotelkamers aan de binnenplaats, het verfijnde, Italiaanse Restaurant Pirandello en de ongedwongen sfeer van Luigi’s Restaurant & Bar dragen bij aan een ontspannen verblijf.

Proef de smaak van het Zuiden in het verfijnde Restaurant Pirandello of geniet van een Italiaans georiënteerde lunch in Luigi’s Restaurant & Bar. Bij mooi weer is het mogelijk om op het terras van het karaktervolle binnenhof te eten. U kunt terecht voor een drankje, lunch of diner.

Te midden van de natuur en met internationaal, grote steden als Aken, Luik en Maastricht op steenworp afstand is er in Zuid-Limburg veel te beleven. Vanuit Winselerhof wandelt u direct de welhaast ongerepte Limburgse natuur in. Bij ons start wandeling 1425 en 1426 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 12.00 uur.

De verschillende zalen en salons van de herenboerderij bieden verschillende mogelijkheden voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten in Zuid-Limburg. Winselerhof is tevens een stijlvol decor voor een romantische trouwdag.