1431. Vaals 13,1 km

1431. Vaals 13,1 km
Tijdens deze heuvelachtige en grensoverschrijdende wandeling, daalt u via leuke bospaadjes af en volgt u een voetpad naar de buurtschap Wolfhaag.  Dan daalt u met mooi panorama door de weilanden af naar de rand van Vaals en passeert u Museum Vaals met mooi terras.  Via veldwegen en een stukje langs de weg bereikt u de mooi gelegen camping Hoeve de Gastmolen.  Via de Selzerbeek steekt u de Duitse grens over en dan wandelt u over een rustige hooggelegen weg langs de Schneeberg, met mooie uitzichten. U daalt door het bos af naar Vaals en via een steil bospaadje klimt u door het hellingbos de Vaalserberg omhoog naar de Wilhelminatoren.  U struint enige tijd door weilanden en via het labyrint komt u weer bij het Drielandenpunt met taverne.  Voor de klim naar de Vaalserberg dient u over enige wandelconditie te beschikken.  Als u start bij Hoeve de Gastmolen, start dan bij punt 5.

 

Camping Hoeve de Gastmolen

Lemierserberg  23

6291 NM  Vaals

Tel: 043-3065755

info@gastmolen.nl

https://www.gastmolen.nl

Kampeerterrein Hoeve de Gastmolen ligt fraai in het Zuid-Limburgse Heuvelland bij de Selzerbeek aan de rand van Vaals. Het is het meest zuidelijk gelegen kampeerterrein van Nederland. Vanaf de camping heeft u een prachtig uitzicht op de ruim 250 meter hoge Sneeuwberg (D). Geniet van het landschap, de mooie ruime terrasvormige kampeerplekken en de vele mogelijkheden die de streek u bieden.

Het unieke van het autovrije kampeerterrein is de rustige ligging met veel wandel mogelijkheden en de korte afstand tot Vaals, Aken, Maastricht, Luik en zelfs Keulen behoort tot de mogelijkheden. Hier zijn volop mogelijkheden om te winkelen, bewonderen van de monumentale gebouwen of een terrasje te pikken. Kom en geniet bij ons…we heten u alvast van harte Welkom!

Geniet van het leven en geniet bij Hoeve de Gastmolen. Even geen gedoe en even rustig aan doen. Voor de één is dat wandelen of fietsen en voor de ander een lekkere middag siesta of lekker onderuit met een goed boek en een lekker glas wijn.

 

Voor de meer sportieve kampeerder hebben wij zeer afwisselde fiets- en wandelroutes die u kennis laten maken met het mooie Zuid-Limburgse landschap. Bij ons starten 3 mooie wandelroutes.