1466. Wijlre – Gulpen 8,6 km

1466. Wijlre - Gulpen 8,6 km
Tijdens deze heuvelachtige wandeling met halverwege een fijn lunchcafé wandelt u eerst naar de prachtig gelegen Watermolen Wijlre en dan loopt u door het bos langs twee mooie vijvers. In de buurtschap Beertsenhoven met een schitterend vakwerkhuis klimt u door het bos de steile Dolsberg omhoog en boven wacht u een adembenemend uitzicht op de groene heuvels.  U loopt door weilanden naar Gulpen en daalt dan af naar het gezellige Marktplein met mooi terras bij Herberg De Zwarte Ruiter.  Voorbij Gulpen wandelt u een leuk stuk langs de Gulp en door weilanden en dan volgt een prachtig stuk door weilanden langs de Eyserbeek. U duikt via een tunnel onder de spoordijk door en dan volgt een flinke klim naar het Eyserbos.  Via een panoramische weg met prachtg uitzicht loopt u omlaag naar Wijlre waar een mooi terras is bij Bijna Thuis. U kunt ook starten in Gulpen en pauzeren in Wijlre, start dan bij punt 4.
Cafetaria Bijna Thuis
Parallelweg 7
6221 BD  Wijlre
Tel: 06-22213956

bijnathuiswijlre@gmail.com

 

Midden in de Zuid-Limburgse heuvels ligt aan het station Wijlre onze Cafetaria Bijna Thuis. Het nostalgische stationnetje wordt nog steeds gebruikt en geregeld stopt er de prachtige stoomtrein van ZLSM.   Zodra u de cafetaria binnen stapt valt u de knusse inrichting op waar u zich meteen op uw gemak voelt.  Er is een leuke serre waar u kunt eten en de stoomtrein stopt voor uw neus.  Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai of een lekker biertje. Onze menukaart biedt voor elk wat wils. Behalve vele soorten snacks serveren wij ook heerlijke lunchgerechten zoals b.v. een vers afgebakken broodje gezond.  In de zomer is het terras een heerlijk rustige plek om na een wandeling nog na te genieten.

In de omgeving zijn talloze wandelmogelijkheden.  Bij ons start en pauzeert wandeling 1307 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

Openingstijden:

Donderdag t/m zondag

van 11.00 tot 20.00 uur