1471. Maasbracht – Stevensweert 12 km

1471. Maasbracht - Stevensweert 12 km
Een gemakkelijke waterrijke en verrassende wandeling van de havenplaats Maasbracht naar het vestingstadje Stevensweert.  Na een stuk door het dorp wandelt u een flink stuk over het trekpad langs het Julianakanaal en via een verborgen bospaadje, langs de  Verlengde Oude Maas, komt u bij de brug. Via voetpaden loopt u naar het oude centrum van Stevensweert en bij de Maas gaat u een mooi pad in langs de oude vesting. Via een vlonderbrug steekt u het water over en dan loopt u richting de haven. U volgt een mooi pad langs de Maasplas en dan wandelt u naar een mooie vijver. Via het trekpad loopt u terug naar Maasbracht en dan wandelt u een mooi stuk langs de haven met binnenvaartschepen. Bij de lunchroom is een terras.  Het stuk langs het Julianakanaal loopt u heen en weer, maar andersom heeft u een heel ander uitzicht. In de route zit een klein stukje bos waar brandnetels staan, doe eventueel in de zomer een lange broek aan of neem een stok mee. Bij de lunchroom is ook een leuk winkeltje met allerlei spulletjes.

 

Lunchroom Uniek

Markt 1

6051 DZ  Maasbracht.

Tel: 0475-436291

uniekanna@koraal.nl

Website Uniek

Uniek is een lunchroom, cadeauwinkel en atelier gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Wilt u gezellig iets eten of drinken? Of bent u op zoek naar een origineel cadeau? Stap dan eens binnen bij onze sfeervolle zaak gelegen aan de markt in Maasbracht. Ook grotere gezelschappen kunnen bij Uniek terecht. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee!

Uniek biedt zes dagen per week zinvolle daginvulling aan mensen met een verstandelijke beperking. In onze lunchroom doen cliënten ervaring op met uiteenlopende horeca-werkzaamheden. Onze lunchkaart biedt voor elk wat wils zoals belegde broodjes, tosti, soep etc.

In het atelier werken ze aan hun eigen, fantasierijke creaties die vervolgens worden verkocht in de cadeauwinkel. Daarbij leren ze ook om rekening te houden met de wensen van de klant. De cliënten vinden het hartstikke leuk om toe te lichten waar ze op dat moment aan werken, dus loop gerust even binnen!

Tijdens of na een wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie en een wafel met kersen en slagroom. Bij ons start wandeling 1471 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Maandag 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag t/m zaterdag 10.00 tot 17.00 uur, zondag gesloten.