1481. Waalwijk 10,9 km

1481. Waalwijk 10,9 km
Aan de zuidrand van Waalwijk ligt Borrel- en Eetcafé de Galgenwiel met mooi terras.  Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling komt u al na 5 min. bij het prachtige ven De Galgenwiel en dan wandelt u langs bosranden en door bossen naar de rand van de Loonse- en Drunense Duinen. Hier loopt u over zandpaden naar Restaurant De Roestelberg voor een pauze. Via leuke bospaadjes loopt u naar een schitterend ven, ook wel het IJsven genoemd omdat men, als het bevroren is een heel rondje kan schaatsen. Er staan ook zitbanken voor een pauze, een genietplekje!  Na een rondje om het ven, struint u geruime tijd over de uitgestrekte zandvlakte en langs de heide. Via prachtige bospaden wandelt u naar een ven en via een mooi park met gracht komt u weer bij het fijne terras. Op de zandvlakte en zandpaden is het wat zwaarder lopen maar zeker de moeite waard! De gpx op uw telefoon kan handig zijn in het zandgebied. 

 

 

Borrel- en Eetcafé de Galgenwiel

Burg. Smeelelaan 124

5144 NK  Waalwijk

Tel: 0416-332538

info@degalgenwiel.nl

https://www.degalgenwiel.nl

 

 

Aan de zuidrand van Waalwijk ligt aan een prachtig wandelgebied ons Borrel- en Eetcafé De Galgenwiel. De naam is afgeleid van het nabij gelegen meer Het Galgenwiel, dat vroeger Loenermeer heette.  Zodra u het restaurant binnen loopt valt u de stijlvolle inrichting op waar u zich meteen op uw ge mak voelt. Een zeer vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons ruime terras genieten van een heerlijke kop koffie met gebak of een lekker biertje van de tap. Wie wordt er nu niet blij van een lekker biertje of goed glas wijn? We hebben een mooie selectie bieren samengesteld, waaronder van het vat Schneider Weisse. Dit is naar onze mening de beste en lekkerste Weisse die er verkrijgbaar is. Wij bieden een lunch- borrel- en dinerkaart voor elk wat wils. Alle vlees- en visgerechten worden vers bereid door onze kok.

Wandelen is goed voor de spijsvertering. En natuurlijk ook om weer trek te krijgen. Als dat ook nog kan in een schitterende omgeving waar u naar de Loonse- en Drunense Duinen kunt wandelen, wordt het wel heek aantrekkelijk. Bij ons start wandeling 1481 van Wandelgids Brabant en daarbij passeert u ons restaurant De Roestelberg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

maandag gesloten, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 11.00 uur, woensdag vanaf 10.00 uur, zondag vanaf 09.30 uur.