1491. Fairon – Hamoir – Sy 17,5 km

1491. Fairon - Hamoir - Sy 17,5 km
Met wandeling 1491 en 1492 kunt u een mooi wandelweekend plannen in de Ardennen. Ten noorden van het Ardennenstadje Hamoir ligt het slapende dorpje Fairon. Rode draad in deze route is de Ourthe.   Tijdens deze echte Ardennentocht wandelt u eerst gemakkelijk naar het dorpje Xhignesse en via een mooi pad langs de Ourthe wandelt u naar Hamoir waar u naar een taverne kunt lopen voor koffie.  Dan klimt u door het bos omhoog naar Roche de Coisse, een uitstekende rots met schitterend uitzicht op de stad.  Via een gemakkelijk weggetje wandelt u naar Château de Hamoir Lassus en dan struint u geruime tijd door weilanden langs de Ourthe tot u in Sy komt waar een mooie picknickweide is.  U klimt omhoog tot boven op de rotsen van Sy waar enkele fraaie uitkijkpunten zijn. Via weilanden en bosranden wandelt u naar uitkijkpunt Belvedère en dan komt u weer in Hamoir bij de taverne met leuk terras.  Via een prachtig pad langs de Ourthe wandelt u terug naar Fairon.   

 

Taverne Rive Gauche

Ravel 5

4180 Hamoir

Tel: 0032-86840687

0032-479662515

annelesenfants@gmail.com

Facebook

 

Midden in het Ardennenstadje Hamoir ligt prachtig aan de Ourthe onze Taverne Rive Gauche.  Zodra u de taverne binnen stapt, proeft u een gezellige sfeer waar u zich meteen thuis voelt. Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet.

 

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker Jupiler biertje van de tap.  U kunt ook kiezen uit een van de vele biersoorten.   Om de honger te stillen bieden wij een menukaart voor elk wat wils.  Op het terras heeft u een mooi uitzicht op de Ourthe.

 

Tijdens wandeling 1491 passeert u tweemaal ons leuke terras voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 09.00 uur.

Wandeling 1491. Fairon