1500. Schimmert – Waterval 11,1 km

1500. Schimmert - Waterval 11,1 km
De Watertoren in Schimmert, gebouwd in 1927, is 38 m hoog en momenteel is er een Belevingscentrum voor streekproducten, waarin ook een restaurant en terras is gevestigd, waar u boven van een schitterend uitzicht kunt genieten!  Tijdens deze licht heuvelachtige wandeling wandelt u over veldwegen langs akker naar de buurtschap Raar waar u een wijndomein passeert. Via een mooi voetpad en bospaadje loopt u naar de buurtschap Waterval en dan beklimt u via een bospad de Wijngaardsberg.  Boven passeert u nog een wijngoed en komt u bij twee zitbanken met schitterend uitzicht, een fijn pauzeplekje. U volgt een prachtige panoramaweg en dan klimt u via veldwegen omhoog naar een plateau. Via een verrassend paadje komt u weer bij de watertoren die absoluut een bezoek waard is.

 

Belevingscentrum voor streekproducten  De Reusch

De Bockhofweg 1

6333 AZ  Schimmert

Tel: 045-4042110

genieten@dereusch.nl

https://www.dereusch.nl

De Reusch ontwaakt. Binnen in onze iconische watertoren gebeuren geweldige dingen. Het is het kloppend hart van echte streekproducten van onze eigen lokale producenten. We bieden fantastische arrangementen, maar je kunt ook een lekkere wijn, bier of FRISCH komen drinken met prachtig uitzicht op de Euregio.

Genieten tot aan de horizon met een lekkere borrel of een zelf gebrouwen FRISCH-drankje? Dat kan vanaf de bovenste verdieping.Het bijzondere restaurant van De Reusch bevindt zich de eerste verdieping en is 7 dagen per week geopend. Het is een heuse belevingslocatie voor streekproducten.

Verder in De Reusch: Beerbroewerie De Reusch is de hoogstgelegen energieneutrale brouwerij van Nederland!  Een uniek 4D smaaktheater waar niet alleen je smaakpapillen worden betoverd. Hier worden presentaties gegeven met de coolste technieken. Het streekproductenplein, een heuse marktplaats waar onze torenpartners op bepaalde dagen microproducties draaien. Hier kun je workshops volgen en ontdekken hoe verschillende producten gemaakt worden.

Bij De Reusch starten wandeling 1228 en 1500 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Toren inclusief uitzichtpunt met Limburgse tapasbar van 10.00 tot 18.00 uur

Restaurant dagelijks van 11.30 tot 20.00 uur.