1504. Meersel-Dreef 13,7 km

1504. Meersel-Dreef 13,7 km
Ten zuiden van Breda ligt net over de Belgische grens in het dorp Meersel-Dreef het Kapucijnenklooster Hoogstraten en Taverne de Zevenster, bij de Paters.  Tijdens deze gemakkelijke wandeling wandelt u eerst langs de Mark en via graspaden loopt u naar de buurtschap Strijbeek. U passeert het mooie ven Patersmoer en dan loopt u door de bossen naar het Langven. Via een mooi stuk door de heide komt u bij het ven Zwarte Goor waar een picknickbank staat om te pauzeren (prachtige plek). U steekt de Belgische grens over en via het Domeinbos De Elsakker wandelt u naar Kasteel Vorfeld. Langs de Mark loopt u terug naar de taverne maar dan maakt u nog een leuke lus door het prachtige Mariapark met schitterende beelden en mooie Mariagrot. Ook de kerk kunt u even bezoeken.  In de taverne is een sfeervolle Parochiezaal en prachtig terras. 

 

Taverne De Zevenster

Dreef 42

2328 Meersel-Dreef

Tel: 0032-36058652

info@zevensterbijdepaters.be

https://www.zevensterbijdepaters.be

Meersel-Dreef ligt in een prachtige streek en wordt soms ook wel “het Lourdes van de Noorderkempen” genoemd. Voor bedevaarders en dagtoeristen is taverne De Zevenster “Bij De Paters” dan ook hét uitgelezen rustpunt om van een verrukkelijke maaltijd en van de zon te genieten.

In de taverne “Bij De Paters” in Meersel-Dreef vindt u een menukaart met ondere andere divers belegde broodjes en verkwikkende drankjes. De zaak is een uitgelezen rustpunt voor inwoners van de omgeving, maar evenzeer voor toeristen, zoals fietsers en bedevaarders die de Maria-grot bezoeken. U kunt bij ons ook heerlijk genieten van ons eigen bier. Den Drevenier is een trappist met een rijke traditie en is nergens anders verkrijgbaar.

Het park tegenover De Zevenster “Bij De Paters” staat niet voor niets bekend als “het Lourdes van de Noorderkempen”. In De Zevenster “Bij De Paters” werkt een enthousiast, dynamisch team dat steeds klaar staat om u in zo vlot mogelijk te helpen. Onze taverne biedt plaats aan 50 of 140 personen, afhankelijk van onze tussenwand, die we meestal open zetten.

Bij ons start wandeling 1504 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur.

Woensdag gesloten.