1509. Nijswiller 6,8 km

1509. Nijswiller 6,8 km
Tijdens deze heuvelachtige wandeling, wandelt u langs Kasteel Nijswiller het dorp uit en klimt u door het Kolmonderbos omhoog. U daalt via een avontuurlijk stenig paadje af naar de buurtschap Mamelis en via een veldweg klimt u omhoog naar de rand van Vijlen waar u een mooi panorama heeft.  Via veldwegen met mooie uitzichten loopt u richting de buurtschap Hilleshagen en dan daalt u door weilanden af naar Nijswiller. Attentie: Het avontuurlijke paadje omlaag naar Mamelis is voor mensen die goed ter been zijn en doe deze wandeling niet tijdens of na veel regenval! Aan het einde kunt u een heerlijk Syrisch gerecht proeven.

 

Restaurant Sha’aam

Rijksweg 31

6286 AD  Nijswiller

Tel: 06-84666516

restaurant@sha-aam.nl

https://sha-aam.nl

Wij zijn Munzer en Marwa. Gevlucht uit Syrië in 2015, hebben wij in Nederland een nieuw thuisland gevonden. Onze droom was vanaf het begin om hier een restaurant te openen. In Damascus hadden wij ook een restaurant en serveerden allerlei heerlijkheden uit de gevarieerde, gezonde en vaak verrassende Syrische keuken.

Ons restaurant ligt aan de Rijksweg in Nijswiller, snel bereikaar vanuit Vaals en Aken. Vanuit de andere windrichting ligt Heerlen vlakbij en meer naar het westen Gulpen en verderop Maastricht. Er ligt een parkeerplaats achter het restaurant. Tijdens of na een flinke wandeling bent u welkom voor koffie met een Syrisch gebakje of een heerlijke lunch.  Onze dinerkaart biedt een ruime keuze uit Syrische gerechten uit eigen keuken.

Rondom het dorp ligt het lieflijke Sinzelbeekdal, een prachtig fiets- en wandelgebied, Het uitgestrekte driesterren Heuvelland, met z’n prachtige vergezichten, karakteristieke dorpjes, culturele, historische, culinaire, ontspannende pleisterplaatsen vormt een welkome aanvulling op ons restaurant. Sha’aam is het ideale start-, pauze- of eindpunt van genieten in het Heuvelland. Bij ons startw andeling 1349, 1350 en 1509 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 uur.

Wandelaars zijn ook welkom voor koffie met gebak.