1510. Spoordonk 14,4 km – 10,8 km

1510. Spoordonk 14,4 km - 10,8 km
Ten westen van Oirschot ligt het rustige dorpje Spoordonk. Doel van deze gemakkelijke wandeling is de Kapel De Heilige Eik, midden in de bossen.  De route begint met een leuk stukje door het dal van de Beerze en dan loopt u via de buurtschap Kattenberg over een rustige weg naar de bossen. U steekt via een bijzondere houten hangbrug de Beerze over en dan kronkelt u over leuke bospaadjes langs de beek en vijver. Dan bereikt u de bijzonder Kapel De Heilige Eik waar ook zitbanken staan om te pauzeren. U steekt het kanaal over en dan maakt u een uitstapje door het prachtige Landgoed Baes. Hier struint u over mooie bospaadjes langs de Kleine Beerze.  Terug bij het kanaal wandelt u tussen mooie visvijvers door (verboden voor honden) en via voetpaadjes loopt u terug de snelweg over. Via rustige weggetjes komt u weer in het dorp bij de gasterij met mooi terras.  U kunt ook starten op de parkeerplaats van de kapel en dan fijn pauzeren bij de gasterij. U kunt de route inkorten tot 10,8 km.

 

Gasterij de Merode

Spoordonkseweg 89

5688 KC  Oirschot

Tel: 0499-573829

info@gasterijdemerode.nl

https://www.gasterijdemerode.nl

Gasterij De Merode in hartje Spoordonk vormt een prima startpunt voor mooie wandelingen en fietsroutes. In het café en op het terras staat Brabantse gezelligheid voorop. Ook kunt u bij De Merode genieten van een heerlijke schnitzel of een lekkere salade. Gaat u toch liever voor een snelle hap? Dan kunt u in de snackbar naast de Gasterij terecht voor een lekker frietje, snack of een (soft)ijsje.

Gasterij De Merode is een gezellig ouderwets Brabants café in moderne staat.  Even bijkletsen met vrienden, bekenden of onbekenden?  U kunt bij ons genieten van het lekkerste appelgebak uit de regio van Bakkerij Niels.

Onze cafetaria is weer een gewone cafetaria voor het afhalen van friet, snacks en ijsjes. Wil je toch graag genieten van onze heerlijke lunch- of dinergerechten? Kom dan gezellig op het terras of in de serre zitten.

Ook wandelaars en fietsers kunnen bij ons in de buurt hun hart ophalen. Na een tocht op landgoed De Baest, Kyenhurk of de Oisterwijkse vennen en bossen kunt u even bijkomen op ons mooie zonnige terras in het hartje van Spoordonk. Ook kunt u Gasterij De Merode als start en/of eindpunt gebruiken van wandeling 1510 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

maandag en dinsdag gesloten

woensdag en donderdag vanaf 16.00 uur

vrijdag t/m zondag vanaf 12.00 uur