1512. Wijlre 8,8 km – 6,9 km

1512. Wijlre 8,8 km - 6,9 km
Hoog boven het Geuldal en Wijlre ligt in de buurtschap Berghof het mooie terras van Hoeve Blankenberg. Tijdens deze heuvelachtige wandeling met flink wat klimmen en dalen wandelt u eerst naar de buurtschap Stokhem en dan struint u door weilanden langs de meanderende Geul.  Via een prachtig voetpad langs de Geul loopt u naar de rand van de buurtschap Engwegen en dan klimt u via een veldweg omhoog naar de Sousberg waar u een mooi panorama heeft. U daalt af naar de rand van Schin op Geul en na een klim wandelt u boven over een voetpad naar Berghof waar u fijn kunt pauzeren bij Hoeve Blankenberg waar heerlijke vlaai verkrijgbaar is. Bij slecht weer kunt u binnen zitten. Na de pauze daalt u via een mooi hol pad af en bereikt u een zitbank met schitterend uitzicht op Wijlre.  Bij Hoeve Blankenberg kunt u alleen te voet komen. U kunt de route inkorten tot 6,9 km.

 

Hoeve Blankenberg

Berghof 1

6321 PC  Wijlre

Tel: 06-22933807 of 06-55070726

 

 

Hoog boven het Geuldal en Wijlre ligt in de buurtschap Berghof Hoeve Blankenberg. De monumentale hoeve is nog steeds een boerderij en aan de voorkant is een prachtig terras aangelegd.

Zodra u het gebouw binnen loopt valt u meteen de bijzondere inrichting op met prachtige eiken balken.  In de winter is het een knusse gezellige plek om even op te warmen.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op het terras genieten van een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai of een koud drankje. Vanaf het terras heeft u een weids uitzicht op de groene weilanden en heuvels. Het is echt een plek om tot rust te komen.

Het terras ligt op een kruising van wandelpaden en er is alleen bestemmingsverkeer toegestaan.  In de buurt kunt u prachtige wandelingen maken.  Bij ons pauzeert wandeling 7, 143, 339, 960 en 1512 van Wandelgids Zuid-Limburg.  Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur

dinsdag en woensdag gesloten.

In de winter open op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur.