1522. Esch 14,6 km

1522. Esch 14,6 km
Ten westen van Boxtel ligt het rustige dorpje Esch. Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling, wandelt u eerst een leuk stuk langs de Essche Stroom en via veldwegen loopt u naar het dal van de Kleine Aa.  U struint door het prachtige natuurgebied Kampina, langs fraaie vennen en over mooie heidepaadjes. U loopt weer een stuk langs de Essche Stroom en na een stuk over veldwegen loopt u weer langs de beek. U struint door weilanden met klaphekjes en het laatste stuk loopt u weer langs de beek. Na regenval kunnen de graspaden goed nat zijn, draag dan hoge wandelschoenen. Na 7,5 km lopen passeert u een zitbank met mooi uitzicht op de Huisvennen. Tip! U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats Roond en dan fijn pauzeren bij Ons Café, start dan bij punt 2 vanaf ***.

 

Ons Café

leunisdijk 28

5296 KZ  Esch

Tel: 04110210441

Onscafe@ziggo.nl

https://www.onscafe-esch.nl

Ons Café is een multifunctioneel horecabedrijf waar je kunt borrelen, stappen en terrassen. Het eetcafé is al jaren een begrip in het gezellige en pittoreske Esch, de Glimlach van Brabant. Dit alles dankzij uitbater Michel van de Sande. En hun geweldige team!

Met een bierkaart met ruim 40 bieren op fles en een aantal op tap, kunnen bierliefhebbers hun hart ophalen in het bruine café. Liever een kop koffie of een lekkere cappuccino en een stuk appeltaart? Natuurlijk kun je ook daarvoor bij ons terecht. In de winter lekker binnen en tijdens zonnige dagen op ons terras. Ons Café heeft óók een uitgebreide lunch- en dinerkaart. Gewoon goed eten voor een fijn prijsje.

Omdat wij onderdeel zijn van verschillende wandel- en fietsroutes, is het altijd gezellig druk.  En wist je dat wij dichtbij natuurgebied De Kampina, nationaal landschap Het Groene Woud én nationaal park De Loonse en Drunense Duinen liggen?

Bij ons start of pauzeert wandeling 1522 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Normaal van 1 okt t/m 30 april: Dagelijks vanaf 12.00 uur, maandag en dinsdag gesloten. Dit is nu anders ivm corona , nu  tijdelijk geopend vrijdag zaterdag zondag 12-20 uur

Van 1 mei t/m 30 sept: Dagelijks vanaf 10.00 uur.