1545. Liempde 14 km

1545. Liempde 14 km
Ten noorden van Eindhoven ligt het prachtige dorpje Liempde. Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u eerst over veldwegen en dan volgt u een mooi graspad langs de Groote Waterloop. Voorbij de buurtschap Hezelaar loopt u naar de Dommel die u met een leuk trekpontje oversteekt. Dan maakt u een uitstapje naar de buurtschap De Maai en maakt u een mooi rondje door het Dommeldal. U loopt door de prachtige buurtschap Kasteren en dan volgt u een pad langs een oude spoorlijn.  U steekt de Dommel over en dan wandelt u door weilanden en via een mooi voetpad naar Liempde.  Aan het verrassende einde passeert u nog een klompenmakerij, een Mariagrot en een leuk volksparkje.  Bij het café is een fijn terras waar u kunt nagenieten. Tijdens de route passeert u diverse kapelletjes.

 

Het Wapen van Liempde

Raadhuisplein 4

5298 CD  Liempde

Tel: 0411-631280

info@wapenvanliempde.nl

http://www.wapenvanliempde.nl

Op een markante plek in het hart van het pittoreske Brabantse dorp Liempde ligt het Wapen van Liempde. Een sfeervol etablissement waar men zich om een of andere reden meteen thuis voelt.Het is een locatie waar jong en oud zich treft onder het genot van een kop koffie of een goed glas bier.  Het Wapen van Liempde is een fraaie monumentale boerderij uit 1600 met 2 eeuwenoude lindebomen.

Na een lange wandeling of fietstocht is het heerlijk toeven in de taverne met bar en biljart, in het gezellige, ruime zaaltje of op het royale terras. Geniet van koffie met gebak of een lekker koud biertje.  Onze menukaart biedt voor elk wat wils.

Liempde ligt in het hart van Nationaal Landschap Het Groene Woud en staat bekend als een gastvrij dorp met een fraaie, goedbewaarde dorpskern. De vele fiets- en wandelroutes in en rondom het dorp, de unieke en ludieke sportieve en recreatieve activiteiten voor jong en oud.  In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 1545 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 10.00 uur.

Strijk neer op ons terras … en laat u verwennen!