1546. Scheulder – Wijlre 11,2 km

1546. Scheulder - Wijlre 11,2 km
Tijdens deze echte heuvellandwandeling tussen twee prima horecazaken klimt u eerst omhoog naar de buurtschap Berghof en via een mooi pad daalt u af naar het Geuldal.  U struint geruime tijd door weilanden langs de Geul en dan loopt u Wijlre binnen waar u kunt pauzeren bij Brasserie Villare.  U passeert de watermolen van Wijlre en loopt naar de buurtschap Beertsenhoven. Via een steile klim komt u boven op de Dolsberg met schitterend panorama en dan daalt u af door weilanden naar de rand van Gulpen. Via een panoramische weg klimt u naar een plateau en via bospaden en veldwegen loopt u terug naar Scheulder waar u kunt nagenieten bij Brasserie Pirjoy.  Na regenval kan het in de weilanden bij de Geul drassig zijn, draag waterdichte schoenen.  De pittige klimmetjes worden steeds beloond met mooie uitzichten. U kunt ook starten in Wijlre en pauzeren in Scheulder, start dan bij punt 3.

 

Brasserie Pirjoy

Scheulder Dorpstraat 66

6307 PC  Scheulder

Tel: 043-8502076

Naar website

In de gemeente Eijsden-Margraten aan de rand van het Gerendal tref u onze mooie BraZZerie PirJoy voor u lunch gerechten en avond gerechten. Onze gerechte worden bereid met lokale en verse producten, zoals slagerij KUSTERS en groenten boer GEURTEN.

Ervaar bij ons een avond met veelvuldige keuken in al zijn aspecten. In ons restaurant Brazzerie PirJoy (Eetcafé ’t Scheulderheukske) serveren wij veelzijdige en lekkere gerechten, die in een gezellige omgeving nog lekkerder smaken. Onze fantastische outdoor-area zorgen voor een perfecte sfeer. Wat later op de avond zijn ons verwarmde zit kussens  voor u de juiste plek.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker biertje van de tap. Geniet u van onze lekkere gerechten en het grote assortiment verfrissende drankjes. Wij staan bekend om onze excellente delicatessen en om onze uitstekende, lokale producten.

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 uur

maandag gesloten.