1556. Zelem 14,2 km

1556. Zelem 14,2 km
Ten oosten van de stad Diest ligt het dorp Zelem. Tijdens deze gemakkelijke en waterrijke wandeling, wandelt u via een graspad naar de buurtschap Linkhout en dan loopt u over de dijk naar het Schulensmeer. Na een mooi paadje langs de Demer wandelt u zeer geruime tijd over de grasdijk langs het Schulensmeer en heeft u constant mooi uitzicht. U komt weer bij de kruising van de route en dan gaat u weer een mooi stuk langs de Demer. Via leuke bospaadjes loopt u terug naar het café met terras.  U kunt ook starten op de wandelparkeerplaats bij de sluisbrug en dan pauzeren bij het café vanaf 14.00 uur. Start dan bij punt 3.

 

Cafetaria De kambergen

Kruisstraat 37

3545  Zelem

Tel: 0032-13307425.

cafetaria.dekambergen@hotmail.com

https://www.facebook.com/Cafetariadekambergen

 

Net buiten het dorp Zelem ligt nabij het prachtige Schulensmeer cafetaria De Kambergen.  Zodra u het café binnen stapt proeft u een gezellige sfeer, waar jong en oud zicht treft onder het genot van een goed glas bier.

Tijdens of na een flinker wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker speciaalbiertje van de tap.  Om de honger te stillen bieden wij een kleine kaart met o.a.  croque uit ’t vuistje, pizza baguette, diverse snacks etc.

Vanuit het café kunt u naar het sporten kijken als er mensen bezig zijn.  Het ruime terras ligt aan de zijkant en nodigt uit om plaats te nemen.  Een vriendelijke bediening van uitbaatster Diane maakt het plaatje compleet.

In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken. Bij ons start of pauzeert wandeling 1556 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag vanaf 14.00 uur

zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur

woensdag gesloten.

Ruime parkeerplaats.