1559. Averbode 12,4 km

1559. Averbode 12,4 km
Een echte topper uit deze wandelgids met bos, heide, vennen, abdij met kloostertuin en een fraai terras.  Ten oosten van Averbode ligt Bistro De Vijvers.  Tijdens deze zeer afwisselende wandeling bezoekt u eerst de prachtige Abdij Averbode met spiegelvijver en de mooie kerk moet u zeker bekijken. Dan wandelt u door de kloostertuin langs een Mariagrot en Calvarieberg.  U wandelt door de bossen naar de fraaie Rietvijver en een stuk verder langs de Conventsvijver. U passeert het schitterende Langven (kan in de zomer droog staan) en dan struint u over de prachtige heide langs nog enkele vennen. Via een voetpad wandelt u langs het domein terug naar de bistro met prachtig tuinterras aan de achterzijde. In aug/sept. bloeit de paarse heide.  Tip! U kunt ook starten op de parkeerstrook (gratis parkeren) bij punt 5 en dan fijn pauzeren bij de bistro.

 

Bistro De Vijvers

Judocus Pauwelslaan

3271  Averbode

Tel: 0032-13523775

info@bistrodevijvers.be

https://bistrodevijvers.be

Welkom bij Bistro De Vijvers. Wij kijken ernaar uit om u hier te mogen ontvangen. U komt hier niet zomaar eten, we willen u echt laten genieten. Kom gezellig eten of drinken binnen of buiten op het terras met zicht op de prachtige natuur die Averbode te bieden heeft. Aan de rand van Bistro De Vijvers pronkt het domein “De Vijvers”, een prachtige groene oase rond een natuurlijke vijver.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met gebak of een lekker biertje. Onze menukaart bestaat uit verse vlees- en visgerechten maar er is ook een kleine kaart voor de lunch. Hier serveert men eenvoudige eerlijke gerechten boordenvol smaak waar artisanale en authentieke producten centraal staan.

Midden in het Hageland ontdekt u Averbode, volledig omringd door Averbode Bos en Averbode Heide te midden van het natuurgebied De Merode. Dit natuurgebied ligt op het kruispunt van de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant en heeft een rijke adellijke en literaire geschiedenis. Bij ons start wandeling 1559 van Wandelgids Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 10.00 uur

Dinsdag en woensdag gesloten.