1564. Zonhoven 11,6 km

1564. Zonhoven 11,6 km
Dit is de meest waterrijke wandeling uit deze wandelgids, u passeert ruim 45 vijvers!   Aan de rand van de Belgische plaats Zonhoven ligt Koffiehuis Lieve, een fijne lunchroom met heerlijk gebak en verse broodjes. Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u over mooie paden tussen het riet langs de ene na de andere vijver en dan bereikt u de schitterende uitkijktoren De Wijers. Hier kunt u het hele gebied van boven bekijken. Na nog een aantal fraaie vijvers wandelt u even door weilanden en loopt u via een rustige verbindingsweg naar het volgende natuurgebied met de vijver grote Platwijer. Via een pad langs de spoorlijn en een rustige weg loopt u weer het dorp binnen. Tip:  U kunt ook starten op de ruime gratis wandelparkeerplaats van de uitkijktoren en dan na 8 km fijn pauzeren of lunchen bij het koffiehuis. U komt dan op het einde bij de uitkijktoren.

 

Koffiehuis Lieve

Beringersteenweg 99

3520 Zonhoven

Tel: 0032-11823695

lieve.jacobs1970@gmail.com

Facebook

Aan de rand van Zonhoven ligt nabij het prachtige natuurgebied De Wijers Koffiehuis Lieve. Zodra u de zaak binnen stapt gaat uw aandacht uit naar de vitrine met heerlijk gebak. Ook valt u de stijlvolle inrichting op waar u zich meteen thuis voelt. Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker drankje. Onze uitgebreide menukaart biedt voor elk wat wils.

U kunt kiezen uit vers belegde broodjes, omelet, soep, salades, pasta’s, pannenkoeken, visgerechten en ook lekker ijs.  Heeft u binnenkort een verjaardag? Neem dan een lekkere vlaai of taart mee naar huis.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start of pauzeert wandeling 1564 van Wandelgids Limburg. Als u start bij de uitkijktoren kunt u bij ons fijn lunchen en na afloop bent u welkom voor een lekker stukje gebak. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 19.00 uur

zaterdag en zondag van 08.00 tot 19.00 uur.

Groepen graag reserveren.