1574. Sweikhuizen – Schinnen 11 km

1574. Sweikhuizen - Schinnen 11 km
Tijdens deze heuvelachtige en afwisselende wandeling, tussen twee prima horecazaken, klimt u eerst door het Danikerbos omhoog en via veldwegen loopt u naar Puth. Via een mooi voetpad daalt u af naar de buurtschap Wolfhagen en via het Wolfhagerbos komt u in Schinnen. U klimt de Krekelberg omhoog en dan daalt u af naar Brasserie de Muldermolen voor een pauze. U wandelt langs de Mulderplas en in Schinnen passeert u een mooie vijver. U wandelt langs de Geleenbeek naar Kasteel Terborgh en dan klimt u door het Stammenderbos omhoog, naar Sweikhuizen. Via een mooi pad langs de Geleenbeek komt u weer bij De Dikke Daniker met fijn terras. U kunt ook starten in Schinnen en pauzeren in Sweikhuizen, start dan bij punt 4.

 

Boshut De Dikke Daniker

Ten Eisden 1

6174 RZ  Sweikhuizen

Tel: 046-3020005

info@dedikkedaniker.com

http://dedikkedaniker.com

De Dikke Daniker biedt een groot terras op een prachtige locatie, aan de voet van het Danikenbos aan. Omringd door fruitbomen, een kinderboerderij en speelmogelijkheden. Een invalidentoilet is voorhanden. Het terras is via de binnenkant bereikbaar met de rolstoel.

De boshut is zelf gebouwd door de uitbater en ziet er schitterend uit. Ook binnen proeft u meteen een gezellige sfeer van een hut waar u zich meteen thuis voelt. Een vriendelijke bediening maakt het plaatje compleet.

Hier kun je tijdens of na een wandeling van een welverdiend speciaal biertje, een kop koffie met vers gebak, een uitgebreide lunch, een avondmaaltijd of een hapje na een wandeling genieten. Of van een aangeklede borrel met lekkere bieren, wijnen en cocktails.
In het Geleenbeekdal kunt u prachtige wandelingen maken. Bij de boshut start wandeling 1503 van Wandelgids Zuid-Limburg en tijdens wandeling 165, 766 en 836 passeert u ons terras voor een pauze. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 10.00 uur

maandag gesloten

groepen graag op reservering.