1579. Schimmert 9,2 km

1579. Schimmert 9,2 km
De 38 m hoge rijksmonumentale watertoren (1927) van Schimmert, is momenteel een Belevingscentrum voor streekproducten, waarin o.a. een restaurant en terras, smaaktheater, brouwerij, streekproductenplein en winkeltje waar u lokale/streekproducten kunt krijgen, is gevestigd. Boven heeft u een schitterend uitzicht en kunt u bij helder weer wel 60 km ver zien. Tijdens deze licht heuvelachtige en open veldwegenwandeling, wandelt u eerst tussen akkers door naar de buurtschap Aalbeek en dan volgt u een mooi voetpad richting Helle. U klimt door een weiland omhoog en via een veldweg komt u boven op het plateau. Even later loopt u bij Eetcafé Mareveld Schimmert binnen. Voorbij het dorp loopt u langs velden naar de buurtschap Oensel en Klein Haasdal en via een voetpad komt u terug naar de voormalige watertoren,  die absoluut een bezoek waard is.

 

Belevingscentrum voor streekproducten  De Reusch

De Bockhofweg 1

6333 AZ  Schimmert

Tel: 045-4042110

genieten@dereusch.nl

https://www.dereusch.nl

De Reusch ontwaakt. Binnen in onze iconische watertoren gebeuren geweldige dingen. Het is het kloppend hart van echte streekproducten van onze eigen lokale producenten. We bieden fantastische arrangementen, maar je kunt ook een lekkere wijn, bier of FRISCH komen drinken met prachtig uitzicht op de Euregio.

Genieten tot aan de horizon met een lekkere borrel of een zelf gebrouwen FRISCH-drankje? Dat kan vanaf de bovenste verdieping.Het bijzondere restaurant van De Reusch bevindt zich de eerste verdieping en is 7 dagen per week geopend. Het is een heuse belevingslocatie voor streekproducten.

Verder in De Reusch: Beerbroewerie De Reusch is de hoogstgelegen energieneutrale brouwerij van Nederland!  Een uniek 4D smaaktheater waar niet alleen je smaakpapillen worden betoverd. Hier worden presentaties gegeven met de coolste technieken. Het streekproductenplein, een heuse marktplaats waar onze torenpartners op bepaalde dagen microproducties draaien. Hier kun je workshops volgen en ontdekken hoe verschillende producten gemaakt worden.

Bij De Reusch starten wandeling 1228 en 1500 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Toren inclusief uitzichtpunt met Limburgse tapasbar van 10.00 tot 18.00 uur

Restaurant dagelijks van 11.30 tot 20.00 uur.