1589. ’s Hertogenbosch 13,7 km of 10,8 km

1589. 's Hertogenbosch 13,7 km of 10,8 km
Tijdens deze leuke combinatie van natuur- en stadswandeling ’s Hertogenbosch, wandelt u door prachtige parken met vijvers, langs het citadel, door het oude centrum, over de stadsmuren etc.  U loopt eerst langs de vijver Het IJzeren Kind en dan volgt u een mooi graspad langs de Aa.  U wandelt door het Prins Hendrikpark, langs de vijver De IJzeren Vrouw en dan bezoekt u het Citadel van ’s Hertogenbosch. Via het prachtige haventje langs de Dieze, loopt u naar de Markt waar u kunt pauzeren bij ’t Opkikkertje met wel 3000 kikkers!  U loopt langs de prachtige Sint-Janskathedraal die u kunt bezoeken en dan loopt u geruime tijd over de stadsmuren langs de Singelgracht. Via een voetpontje steekt u de Dommel over en dan struint u langs het natuurgebied Het Bossche Broek. U loopt even door het mooie Zuiderpark en dan struint u geruime tijd langs de Aa.  Na een uitzicht op de Oosterplas loopt u terug naar het startpunt. U kunt de route inkorten tot 10,8 km maar dan mist u wel het leuke pontje.

 

 

’t Opkikkertje

Markt 38

5211 JX  ’s Hertogenbosch

Tel: 073-6129546

info@opkikkertje.com

https://opkikkertje.com

Stap binnen in de wereld van ’t Opkikkertje en laat je zintuigen prikkelen.

Laat je verrassen door onze enorme verzameling kikkerbeeldjes die ons monumentale pand sieren. ’t Opkikkertje is een gezellige plek midden in het centrum van Den Bosch waar heerlijke gerechten en een ontspannen sfeer worden gecombineerd. U kunt bij ons terecht voor o.a. lunch, diner, bbq, borrel, high tea, karaoke avonden, live muziek, pubquiz en ook om uw eigen feestje te vieren.

Van oudsher onze specialiteit al ruim 22 jaren verkopen wij de lekkerste broodjes, lunchgerechten, smoothies en maaltijdsalades Van tosti’s tot carpaccio, een heerlijke Angusburger of toch een van onze vegetarische toppers zoals onze falafelwrap.

Wij hebben een zeer uitgebreide dinerkaart met o.a. heerlijke malse tournedos, sashimi tonijnsteak, supermalse kipsate, een voordelig 3 gangen keuzemenu en nog vele andere heerlijke gerechten.

Bij ons start en pauzeert wandeling 1589 van Wandelgids Brabant. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 09.30 uur.

Iedere vrijdagavond hebben wij live muziek op een klein open podium waar wij iedereen met muzikaal talent de mogelijkheid geven om een optreden te verzorgen.