1591. Oost-Maarland – Eijsden 11,2 km of 9 km

1591. Oost-Maarland - Eijsden 11,2 km of 9 km
Tijdens deze gemakkelijke wandeling, wandelt u meteen het natuurgebied Eijsder Beemden binnen en loopt u langs de waterkant over een schiereiland, naar een zitbank met mooi uitzicht. Dan struint u geruime tijd over een mooi graspad langs de Maas.  U loopt Eijsden binnen en dan passeert u de eerste keer Bie Meijs, waar een gezellig terras is. U kunt er heerlijk lunchen.  Het extra rondje wandelt u naar Kasteel Eijsden en loopt u door het mooie kasteelpark. Via een prachtige bomenlaan loopt u naar de Voer in de buurtschap Laag-Caestert en via een laan met beuken loopt u voor de tweede keer naar het terras van Bie Meijs. U loopt naar het oude Ursulinenklooster met Mariakapel en via een fietspad verlaat u het dorp. Voorbij een paar bedrijven op het terrein Zoerbeemden, volgt u een mooi voetpad naar Oost-Maarland. Hier struint u nog door een mooi natuurgebiedje en via de Kasteellaan loopt u terug naar de parkeerplaats. U kunt ook starten in Eijsden bij Bie Meijs, start dan bij punt 4 of 6.  Let op! Bij kasteel Eijsden zijn honden niet toegestaan. In de Eijsdener Beemden zijn aangelijnde honden toegestaan. Eigenaars van loslopende honden lopen de kans een flinke boete te krijgen.  

 

Bie Meijs  Eet – Drink – geniet

Diepstraat 6

6245 BL  Eijsden

Tel: 06-34177198

info@biemeijs.nl

https://biemeijs.nl

Midden in de gezellige oude kern van Eijsden ligt Bie Meijs. Dennis en Claudia hebben een tijd terug het café van Dennis zijn vader (Jan Meijs) overgenomen. Het café heette eerst Cramignon en is veranderd naar Bie Meijs, de reden was simpel, als iemand vroeg “waar ben je geweest?” dan zei men op het Eijsdens “Bie Meijs” (bij Meijs).

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons terras genieten van een heerlijke kop koffie met vlaai of een lekker speciaalbiertje van de tap. Met trots presenteren wij onze gasten 7 bieren van het vat en maar liefst 48 soorten op fles. In onze drankwinkel vindt u zelfs meer dan 200 biersoorten.

Onze lunchkaart biedt voor elk wat wils zoals belegde broodjes, soep, uitsmijter, tosti, salade etc… Onze dinerkaart biedt heerlijke vlees gerechten.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start of pauzeert wandeling 234, 865 en 1591 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Woensdag t/m zondag vanaf 11.00 uur

Maandag en dinsdag gesloten.

U kunt ook bij ons terecht voor al uw feesten en partijen tegen zeer gunstige tarieven. Neem contact met ons op voor verdere informatie!