1601. Holset 8,3 km

1601. Holset 8,3 km
Tijdens deze licht heuvelachtige en grensoverschrijdende wandeling, wandelt u meteen via voetpaden langs akkers en weilanden en dan loopt u de buurtschap Oud-Lemiers binnen. U steekt de Duitse grens over en klimt via een voetpad omhoog. Dan volgt u een mooi panoramapad en struint u geruime tijd door het mooie Selzerbeekdal.  Bij de brug loopt u weer Nederland binnen en loopt u door de buurtschap Mamelis langs fraaie vakwerkhuizen.  Via veldwegen loopt u terug naar Holset waar u nog een mariagrot passeert. Het is een open wandeling met mooie uitzichten op de heuvels.  U kunt deze route mooi combineren met wandeling 264 tot een dagwandeling van 16,8 km en tussendoor fijn pauzeren bij ’t Klükske.

 

Café – Restaurant ’t Klükske

Holset 44

6295 NC Lemiers

Tel: 043-3060525

info@klukske.nl

https://klukske.nl

Midden in de Zuid-Limburgse heuvels ligt in de buurtschap Holset Café – Restaurant ’t Klükske. ’t Klükske is een eetgelegenheid voor iedereen. De naam ’t Klükske is afgeleid van het geluid dat, in de vroege ochtend- en avonduren, gemaakt wordt door de zeer zeldzame vroedmeesterpad.  In het Limburgse Holset voorzien wij onze gasten van bourgondische maaltijden. Zodra u het restaurant binnen stapt proeft u een huiselijke sfeer waar u zich meteen op uw gemak voelt.

Tijdens of na een flinke wandeling kunt u op ons rustig gelegen terras genieten van een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai of een lekker biertje van de tap. Onze lunch- en dinerkaart biedt een uitgebreid aanbod aan heerlijke vlees- en visgerechten. Voor ontbijt, lunch en diner kunt u bij ons terecht.

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Bij ons start wandeling 264 en 1601 van Wandelgids Zuid-Limburg. Wij heten alle wandelaars van harte welkom!

 

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 11.00 uur

donderdag en vrijdag gesloten.

Ontbijt mogelijk.